10/06/2021

Islık Çalmak, Islık Nasıl Çalınır? Islık Çalma Yöntemi Nedir?

  3 yorum
Islık Çalma Yöntemi
Sesli ve Gür Islık Nasıl Çalınır? Parmakla Islık Nasıl Çalınır?

Islık çalmanın bir çok yolu vardır. Biz elimizden geldiğince anlatmaya çalışalım
1- Serçe parmak ile İşaret parmağı bir araya yaklaştırılır ve dilin ucuna değdirilir. Baş parmakta, işaret parmağını serçe parmağa yakın durması ve ayrılmaması için destek verilir. Dilin ucuna getirilen parmakların üzerine dudaklar kapatılır ve hızlıca üflenir.
2- Birinci şıkta söylenenlerin aynısını 2 işaret parmaklarınızı dilinizin ucuna getirip hızlıca üfleyerekte ıslık çalabilirsiniz.
3- Bir elinizin baş parmağı hariç diğer 4 parmağınızı, diğer elinizdeki 4 parmağınızın üzerine koyun, sanki kuş yakalamış gibi düşünün. Baş parmaklarınızıda birleştirerek hepsinin üzerine koyun. Baş parmaklarınızın en alt bölümünden hızlıca üfleyin bu sesi genellikle kumru cinsi denen kuşlar çok iyi dinler.
4- Le harfini söylerkenki ağız pozisyonu alın ama dil tamamen dişlere yapışmayacak hafif değecek ve bu şekilde hafifçe üfleyin. Önce biraz acemilik çekersiniz ama sonunda daha güçlü ıslık çalabilirsiniz.
5- Ağzınızı büzdürerek üfleme pozisyonu aldırın ve dilinizin ucunu alt diş köklerine değdirin ve üfleyin.
6- Baş parmağınızla işaret parmağınızı daire şekline getirin ve parmak uçlarını dilinizin ucuna değdirin. Bu haliyle elinizi geri ittirerek dişlerinizin arasına sıkıştırın ve derince üfleyin nefes verir gibi...
Bu yöntemlerle ıslık çalmak isteyenler bütün parmaklarınızla ıslık çalabilir.
Haaaa bunların hiçbirinide yapamıyorsanız emin olunki etkili bir ıslık şeklide ( ISLIIIIIIIK ) diye bağırmaktır:))))))

3 yorum :

  1. Cok guzel olmus kardes isime yaradı sagol

    YanıtlaSil
  2. Hiç yapamıyorum bide dil bükülerek de yapılabiliyormuş

    YanıtlaSil