9/11/2021

İşletme Mühendisliği Mezunu Resmi İş İmkanı Özel Sektör İş Alanı

  Hiç yorum yok
İşletme Mühendisliği avantajları
İşletme Mühendisliği Meslek Bilgisi İşletme Mühendisliği Mezunu Nerelerde Çalışır?

İşletme Mühendisliği bölümü puan türü MF-4 tür.
İşletme Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Sayısal düşünen, fikirlerini başkalarına aktarabilen, insanları etkileyebilen, ikna kabiliyeti olan, ileriyi görebilen, fırsatları sezebilen, yerinde karar alabilen, plan yapabilen, matematik sosyoloji ve psikolojiye ilgili, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü, insanların ihtiyaçlarına karşı duyarlı, zamanı iyi değerlendirebilen, başkalarıyla çalışabilen kişler olmaları gerekmektedir.

İşletme Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Fizik, kimya, matematik, statik, ekonomi, maliye, hukuk, sosyal psikoloji, istatistik yöntemleri, yönetim muhasebesi, üretim yönetimi, ekonometri, pazarlama yönetimi, matematiksel ekonomi, yönetim ve organizasyon, pazarlama araştırması, personel ve ücret yönetimi, kalite kontrol, tesis planlama, Türkiye ekonomisi, dış ticaret kamu işletmeciliği, Türk vergi sistemleri, gelişme ekonomisi gibi dersler görülmektedir.

İşletme Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
İşletme mühendisleri; sigorta, maden, banka, çiftlik, fabrika gibi kamu ve özel sektöre ait kuruluşlarda çalışabilirler. Büyük işletmelerde, fabrikalarda ve atölyelerde üretim faaliyetlerinin planlanması, pazarlanması, finansmanı, organizasyonu ve kalite kontrolünde mühendis ve yönetici olarak çalışma olanaklarına sahiptirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder