9/11/2021

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Resmi İş İmkanı Özel Sektör İş Alanı

  Hiç yorum yok
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu çabuk iş bulurmu
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Meslek Bilgisi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Nerelerde Çalışır?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü puan türü TM-1 dir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Normal üstü genel yeteneğe sahip, şekil uzay ilişkilerini görebilen, renkleri ayırtedebilen, zihninde canlandırabilme yeteneği bulunan, yaratıcı gücü olan, görsel sanatlara ilgili, eleştiriye ve yeniliklere açık kişilik özellikleri bulunan, başkalarını etkileyebilme yeteneğine sahip kişiler olmaları gerekmektedir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Temel sanat eğitimi, desen, modelaj, fotoğraf, teknik resim, temel mimari, görsel anlatım teknikleri, temel strüktür, mobilya tarihi ve mimaride estetik, bilgisayarlı tasarım, yapı donatım, tasarım kuram ve yönetim, analiz ve keşif gibi dersler görülmektedir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
İç Mimarlık ve çevre tasarımcısının çalışma yeri tasarım aşamasında büro, uygulama ve denetim aşamasında yapılar, malzemelerin yapımı aşamasında ise atölyelerle fabrikalardır.
İç Mimarlık ve çevre tasarımcısı genellikle özel sektörde çalışma olanağı bulabilirler yada kendilerine ait işyerini açabilirler. İç mimari ve dekorasyon Türkiye'de sürekli olarak gelişmektedir. Bu sebeple gelecekte nitelikli, özgün zevklerini ortaya koyabilen iç Mimarlık ve çevre tasarımcılarına ihtiyaç artacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder