11/02/2013

Hint-Avrupa Dilleri Slav Dil Gruplarına Giren Diller ve Ülkeler Hangileridir?

  2 yorum
Slav Dil Grupları
Hint-Avrupa Dil Sınıfı, Slav Dilleri Alt Gruplarında Konuşulan Diller Neler?

Hint-Avrupa dil ailesine giren Slav dillerinden olan diller ve bu dilleri anadil olarak konuşmakta olan ülkeler aşağıda sıralanmıştır.

Hint-Avrupa Dil Sınıfı, Slav Dilleri:
Hint-Avrupa Dil Ailesi
Slav Dilleri
1-) Rusça: Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Amerika birleşik Devletleri, Moğolistan, Almanya, Birleşik Krallık, Kanada, Latin Amerika, İsrail ve Mısır gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
2-) Ukraynaca: Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri, Moldova, Macaristan, Belçika, Kanada, Özbekistan, ve Polonya gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
3-) Beyaz Rusça: Beyaz Rusya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
4-) Sırpça: Sırbistan'ın resmi dilidir.
5-) Hırvatça: Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, ve Karadağ gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
6-) Boşnakça: Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya, Türkiye, ve Kosova gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
7-) Lehçe: Polonya ülkesinde konuşulmaktadır.
8-) Bulgarca: Bulgaristan, Türkiye, Ukrayna, Moldova, Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Macaristan, Batı Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
9-) Makedonca: Sırbistan, Yunanistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, Türkiye gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
10-) Slovence: Slovenya, İtalya, Avustralya, Macaristan gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
11-) Slovakça: Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
12-) Çekçe: Çek Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, Avustralya ve Slovakya gibi ülkelerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.

2 yorum :

  1. çok güzel fakat ayrıntılı bulamadım

    YanıtlaSil
  2. @Numan ŞakalarSayın ziyaretçimiz, Bu bilgileri bulabilmek için çeşitli kaynaklar kullandık. Taktir edersinizki Dil ve yapıları oldukça geniş konudur. Günler süren araştırmalar sonucunda bulabildiğimizi yayınladık.Ayrıntılar hakkında siz değerli yorumcularımızın kesin bilgilerini bizimle paylaşımları ile elde edilebileceğini düşünüyoruz. Saygılarımızla.

    YanıtlaSil