11/02/2013

Hint-Avrupa Dilleri Romans Dil Gruplarına Giren Ülkeler Hangileridir?

  Hiç yorum yok
Romans Dil Grupları
Hint-Avrupa Dil Sınıfı Romans Dilleri Neler?

Sayfamızda Hint-Avrupa Dilleri sınıfından Romans dilleri grubundan olan diller ve ülkeler yer almaktadır.

Hint-Avrupa Dil Sınıfı ve Romans Dilleri:
Hint-Avrupa Dil Ailesi
Romans Dilleri
1-) Fransızca: Fransa, Belçika, İsviçre, Lüksemburg, Monako, Andorra, Vatikan, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Fas, Fildişi Sahili, Gabon, Gine, Kamerun, Komorlar, Kongo Cumhuriyeti, Madagaskar, Mali, Mauritius, Moritanya, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Senegal, Seyşel Adaları, Togo, Tunus, Amerika Louisiana ve Amerika Maine eyaletleri, Fransız Guyanası, Guadeloupe, Haiti, Kanada, Martinique, Suriye, Lübnan, Hindistan-Puduçeri, Vietnam, Kamboçya, Laos, Fransız Polinezyası, Wallis ve Futuna Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya gibi ülke ve şehirlerde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
2-) İspanyolca: İspanya, Afrika ve Amerika'da anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
3-) İtalyanca: İtalya, İsviçre, San Marino, Vatikan, Hırvatistan, Slovenya gibi ülkelerin resmi dilidir ve anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
4-) Portekizce: Angola, Brezilya, Yeşil Burun Adaları, Doğu Timor, Gine Bissau, Ekvator Ginesi, Mozambik, Portekiz, Sao Tomé ve Principe gibi ülklerin resmi dilidir.
5-) Galiçya Dili: İspanya ve Portekiz anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
6-) Rumence: Romanya, Moldova, Rusya, Ukrayna, İsrail, Sırbistan, Kosova, Macaristan, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
7-) Katalanca: İspanya, Fransa, İtalya ve Andorra'da anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
8-) Provensal: Güney Fransa, İtalya ve İspanya'da anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.
9-) Ladino: Yahudi İspanyolcası denen dilde; İsrail, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Yunanistan, Brezilya, İngiltere, Fas, Bulgaristan, İtalya, Kanada, Meksika, Arjantin, Tunus, Uruguay, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Belçika, El Salvador, Hollanda, Venezuela, Mısır, Cezayir, Guatemala, İspanya, Küba, Şili, Romanya, Surinam, Jamaika, Kolombiya ve Türkiye'de anadil olarak konuşan topluluklar bulunmaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder