9/10/2021

Geomatik Mühendisliği Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu

  Hiç yorum yok
Geomatik Mühendisliği Mezunları kolay iş bulurmu
Geomatik Mühendisliği Meslek Bilgisi

Geomatik Mühendisliği puan türü MF-4 tür.

Geomatik Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üstün bir genel yeteneğe sahip, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, çizim yapabilme yeteneğine sahip, başkalarıyla işbirliği halinde çalışabilen, büro ve laboratuvarda çalışabilen ve açık havada çalışmaktan hoşlanan, sabırlı dikkatli ve gözlem yapabilen, arazide çalışabilecek için bedence sağlam ve güçlü kişiler olmaları gerekir.

Geomatik Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Diferansiyel denklemler, iş hukuku, kartografyaya giriş, olasılık ve istatistik, hata teorisi ve parametre tahmini, taşınmaz hukuku, bilgisayar destekli grafik tasarım, madencilik ölçmeleri, fotogrametri, jeodezi, kadastro bilgisi, uzaktan algılama, sayısal arazi modeli, kartografik projeksiyonlar dersleri görülür.

Geomatik Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Geomatik Mühendisliğinden mezun olanlara GEOMATİK MÜHENDİSİ ünvanı verilir. Geomatik mühendisleri; belediyeler, tapu ve kadastro, devlet su işleri DSİ, iller bankası, karayolları, çevre ve şehircilik bakanlığı gibi kamu kurumlarında çalışırlar. Çeşitli konulara ilişkin mekansal veri tabanlarının ve coğrafi bilgi sistemlerinin oluşturulması, kentsel ve kırsal alan düzenlemeleri ve ilgili hukuki çalışmalar, imar uygulamaları, kadastro çalışmaları, kamulaştırma, taşınmaz (gayrimenkul) değerlemesi üzerine faaliyet gösteren resmi ve özel kurumlarda iş imkanlarına sahip olup çalışabilmektedirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder