9/10/2021

Genetik ve Biyomühendislik Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu

  4 yorum
Genetik ve Biyomühendislik Mezunları kolay iş bulurmu
Genetik ve Biyomühendislik Meslek Bilgisi

Genetik ve Biyomühendislik puan türü MF-3 tür.

Genetik ve Biyomühendislik Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Biyomühendislik programını isteyen adayların; fizik, kimya ve biyolojiye ilgili ve bu alanlarda başarılı, bilimsel çalışmaya meraklı, yeniliklere açık, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olmaları gerekir.

Genetik ve Biyomühendislik Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Genetik ve Biyomühendislik programında termodinamik, akışkanlar mekaniği, kinetik, biyomekanik, ayırma ve saflaştırma teknikleri, moleküler biyoloji, protein kimyası, immünüloji, farmakoloji, hücre fizyolojisi ve biyokimyası genetik mühendisliği gibi dersler görülür.
Genetik ve Biyomühendislik bölümü eğitim süresi 4 yıldır.
Birinci yılda temel mühendislik dersleri verilir. Daha sonraki yıllarda; fiziksel kimya, hücre dinamiği, organik kimya, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, bitki yapı ve fizyolojisi, biyoformatik, biyoteknoloji, moleküler evrim, bitki patolojisi, tarımsal biyoteknoloji, biyomoleküler süreçlerin modellenmesi ve simülasyonu, protein mühendisliği gibi alan dersleri verilir.
Genetik ve Biyomühendislik programının biyoteknoloji boyutu, biyolojik sistem ve süreçlerden yararlanan yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve sanayide kullanımına dönük dersler içerir.
Biyomühendislik boyutu ise mühendislik kavram ve yöntemlerinin özümlenmesine oturuyor. Derslerdende anlaşılacağı gibi bu bölümde okumak ve daha sonra bu alanda çalışmak isteyenlerin temel bilimlere özellikle kimya ve biyolojiye ilgili, laboratuvar çalışmalarından sıkılmayan araştırma merakı olan kişiler olmaları beklenir.

Genetik ve Biyomühendislik Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Genetik ve Biyomühendislik programından mezun olanlar BİYOMÜHENDİS ünvanı alırlar. Biyomühendisler temel ve uygulamalı tıp alanında karşılaşılan sorunlara yaptıkları araştırmalarla çözüm getirmeye çalışırlar. Biyomühendislik alanı ülkemizde hatta dünyada yeni gelişen bir alandır. Genetik ve Biyomühendislik mezunları biyoloji bilimleri ve biyoteknolojinin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren sanayi (kimya, ilaç, gıda) gibi kuruluşlarında ve tarım sektöründe araştırmacı ve yönetici olarak çalışırlar. Laboratuvarlarda yaptıkları çalışmaları sanayi sektörüne aktarma görevinide üstlenirler. Örneğin iyolojik sistem ve süreçlerden yararlanılarak yeni malzeme ve süreçler yaratarak  (tarım bitkilerini genetik değişime uğratmak) gibi, gıda ve tarım sektöründe tasarımcı olarak çalışırlar. Biyomühendisler hastanelerde, ilaç endüstrisinde, çevre koruma ilgili kuruluşlarda, TSE Türk Standartları Enstitüsünde, Hıfz-ı Sıhha'da genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda çalışma imkan ve olanaklarına sahiptirler.

4 yorum :

  1. Kendi gelistirme veya kendini isverenine pazarlayabilme konusunda kendine guvenen ve bu alana cidden ilgisi olanlar okusun okusun da bu konuda kendine pek guvenmeyen, esegini saglam kaziga baglama dusuncesindekiler asla bulasmasin derim. Bir dost

    YanıtlaSil
  2. sizce nasıl bir bölüm okuyan arkadaşlar yorum yapabilir mi ?

    YanıtlaSil
  3. Ben okuyorum yurt dışı olanağınız varsa önerilir yoksa türkiyede henüz meslek olarak tanınmıyor ve multidisipliner bir bölüm derdiniz sadece bir diplomam olsun ise okunmaz ilgilisinizdir seversiniz ancak öyle

    YanıtlaSil
  4. Bölümünün mezunu olarak okumanızı önermiyorum türkiye de iş alanı çok ama çok kısıtlı

    YanıtlaSil