2/19/2021

Fatih Sultan Mehmedin Eşleri Kimler?

  Hiç yorum yok
fatihin Eşleri Kimler?
Fatih Sultan Mehmed'in Eşlerinin İsimleri Nedir?

Fatih Sultan Mehmed'in Eşleri:
Emine Gül-Bahar Hatun, Helene Hatun, Alexias Hatun, Gülşah Hatun, Sitti Mükrime Hatun, Çiçek Hatun ve Anna Hatun'dur.

Fatih Sultan Mehmed'in 1. eşi Emine Gül-Bahar Hatun; Akkoyunlulara gelin giden Gevherhan Sultanın annesidir. Ayrıca Fatih Sultan Mehmed'in babası II. Murad'ın oğlu Fatihin; evliliklerini tasvip etmediği Emine Gül-Bahar Hatun'dan II. Beyazid dünyaya gelmiştir.

Fatih Sultan Mehmed'in ikinci eşi olan Helena Hatun; Mora Despotu Demetrus'un kızıdır.

Fatih Sultan Mehmed'in üçüncü eşi olan Alexias Hatun; Bizansın prenseslerindendir.

Fatih Sultan Mehmed'in dördüncü eşi olan Gülşah Hatun; Karamanoğlu beyliğinden olan İbrahim Beyin kızıdır. Gülşah Hatun aynı zamanda Karaman Sancakbeyi Şehzade Mustafa'nında annesidir.

Fatih Sultan Mehmed'in beşinci eşi olan Sitt-i Mükrime Hatun; Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızıdır. (Fatih'in babası II. Murad; oğlu Fatih Sultan Mehmed ile Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızı olan Sitti Mükrime Hatun ile evliliklerini onaylaması sonucu Fatih Sultan Mehmed'in Eşi Olmuştur.)

Fatih Sultan Mehmed'in altıncı eşi olan Çiçek Hatun; Fatih Sultan Mehmed'in çocuğu Cem Sultan'ın annesidir. Çiçek Hatun Türkmen Beyi kızıdır.

Fatih Sultan Mehmed'in yedinci eşi olan Anna Hatun; Trabzon imparatorunun kızıdır ve Fatih Sultan Mehmed ile evlilikleri kısa sürmüştür.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder