9/10/2021

Ekonometri Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Ekonometri mezunu kolay iş bulurmu
Ekonometri Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Ekonometri bölümünün puan türü TM-1 dir.

Ekonometri Bölümüne Kimler Girebilir Aranan Özellikler Nelerdir?
Sayısal düşünme yeteneği yüksek olan, sayılarla uğraşmaktan sıkılmayan, sosyal olaylara ilgili olan, bir konuyu ayrıntılara inerek nedenlerini bulmaya yönelik çalışmalardan hoşlanan, değişik görüşlere ve yeniliklere açık olan, bir işi planlayabilme ve uygulamaya koyabilme yeteneği olan, uzak görüşlü olma gibi özelliklere sahip kişiler ekonometri bölümüne girebilirler.

Ekonometri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Bilgisayar programlaması, matematiksel istatistik, ekonometriye giriş, matematiksel iktisat, doğrusal cebir, yöneylem araştırması, istatistiksel karar teorisi, araştırma yöntemleri, uluslararası iktisat, ekonometrik modeller, uygulamalı ekonometri, planlama ve programlama teknikleri, fizibilite analizi gibi dersler görülmektedir.

Ekonometri Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Kamu kurum ve kuruluşlarında, bankacılık sektöründe, araştırma şirketlerinde, işletmelerin araştırma planlama bölümlerinde, borsa(menkul kıymetler) sektöründe uzman, müfettiş gibi pozisyonlarda çalışabilirler.
Ekonometri alanında kendini iyi yetiştirenlerin iş bulma gibi sorunu yoktur. Bilgisayar, matematik, iktisat ve istatistiği iyi biliyor olmaları ekonometri mezunlarının avantajı olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder