10/01/2021

Mezarlıkta Yapılan Su Ticareti

  Hiç yorum yok
mezarlıkta Su Ticareti
Kabire Su Dökmek Parayla

Geçenlerde aile büyüklerimizden birinin kabir ziyaretlerine gitmiştik. Aile büyüklerimizin mezarları dışında henüz çok yeni kaybettiğimiz sevdiklerimizinde kabirlerini ziyaret ettik. Gördüğümüz manzara karşısında şaşıp kalmıştık.
Eski defnedilmiş mezar yakınlarındaki çeşmelerden su akarken, yeni defnedilmiş mezar yakınlarındaki çeşmeler ne hikmetse hiç su akmıyordu. Tabiki bunun sebebi; yakınlarının mezarına su dökmek isteyenlerin su bulamayınca mezarlıkta bidonlarla su satanlardan para karşılığı su alması için bilerek kesilmiş olmasıdır. Su akmıyorsa bütün çeşmelerden akmaması lazımdı, fakat bu kadar tesadüf olması mümkün değil. Sadece yeni mezar yakınlarındaki çeşmelerden su akmıyor.
Ticaret yapılır yapılmasına ama bu kadarınada pes artık..! İnsanların manevi duyguları ile bu kadar oynanmaz.
Çeşmeyi özellikle ya bozup yada çeşmenin akmamasını sağlamak yerine bırakın çeşmelerden su aksın, su taşımaya üşenen biri yine sizden su alacaktır zaten. Allah eğer size o parayı nasip etmişse şu veya bu şekilde o kazanç yine sizin olacaktır. Ama böyle işgüzarlıkla kazancınız size ne kadar helal olabilir. Pes yani....!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder