9/10/2021

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri iş bulma durumu
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü puan türü TM-1 dir.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Bu bölümü tercih edecek adayların; Üst düzey genel yeteneğe ve sözel akıl yürütme gücüne sahip, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, başkalarını sözel olarak etkileyebilen, insan ilişkileri ile uğramaktan zorlanmayan bunun aksine hoşlanan kişiler olmaları gerekmektedir.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Matematik, sosyal psikoloji, endüstri sosyolojisi, muhasebe, istatistik, borçlar hukuku, sosyal siyasete giriş, yönetim sosyolojisi, ticaret hukuku, örgüt psikolojisi, maliyet muhasebesi, sosyal güvenliğe giriş, bireysel iş hukuku, Türkiye sendika ve toplu pazarlık, beşeri kaynakların yönetimi, ücret sistemi ve verimlilik, Türkiye'de sosyal sigortalar, iş güvencesi hukuku, işçi sağlığı ve iş güvenliği, sendika hukuku, Türkiye'de ekonomi ve toplu yapılaşma gibi dersler görülmektedir.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mesleğinde çalışma alanı oldukça geniştir. Kamu kuruluşlarında; Devlet planma teşkilatı DPT, Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının yurtiçi ve yurtdışı ünitelerinde, Türkiye iş kurumu, sosyal güvenlik kurumu, Uzman ve ateşe olarak, diğer bakanlıkların sosyal ilişkiler bölümlerinde, işçi ve işveren kuruluşlarında, özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler bölümlerinde yöneticilik ve danışmanlık hizmetlerinde çalışma imkanlarına sahiptirler. Bunların dışında Kamu yönetimi, iktisat ve işletme mezunlarının çalışabilecekleri diğer dallarda da iş bulabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder