9/10/2021

Biyosistem Mühendisliği Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  1 yorum
Biyosistem Mühendisliği iş bulma durumu
Biyosistem Mühendisliği Çalışma Alanları ve İmkanları

Biyosistem Mühendisliği bölümü puan türü MF-4 tür.

Biyosistem Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
fen bilimleri  ve özelliklede biyoloji ile kimyaya ilgili ve bu alanlarda başarılı, bilimsel meraka ve araştırmacı yapısı olan, tasarım ve tasarladığını uygulayabilme gücü olan, kimyasal ve biyolojik maddelere karşı allerjisi olmayan, sabırlı, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olmakları gerekmektedir.

Biyosistem Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Temel laboratuvar, matematik, termodinamik, biyokimya, hücre bilgisi, istatistik, akışkanlar mekaniği, kütle transferi, ısı transferi, moleküler biyoloji, mühendislik laboratuvarı, fizyoloji, bitki doku kültürleri, biyoproses mühendisliği, immunoloji, hayvan doku kültürleri, biyoreaktörler, genetik mühendisliğine giriş gibi dersler görülmektedir.

Biyosistem Mühendisliği Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Biyomühendislik lisans programını tamalayanlar gıda, tarım, sağlık ve ilaç sektöründen, çevre sektörüne kadar geniş bir endüstriyel yelpazede, hastane ve kliniklerde, hıfzıssıhha ve TSE gibi yasal yükümlülükleri olan kuruluşlarda, genetik tanı ve tedavi merkezlerinde, aşı üretim tesislerinde, ithalat-ihracat şirketlerinde çalışabilirler. Biyomühendislik mezunları araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak çalışmak isteyenler lisansüstü eğitim yapmaları gerekir.

1 yorum :