7/08/2013

Öğrencilerin ÖSYM Tercihlerinde Yapılan Yanlışlıklar

  Hiç yorum yok
Öğrencilerin ÖSYM Tercihleri
Tercih Yapılırken Öğrencilerin Yaptığı Yanlışlar, Yanlış Tercih Yapılışı

Bir çok öğrenci ÖSYM tercihlerinde bir çok hata yaparak tercihlerini yanlış sıralamaktadır. Tercihlerde yapılan yanlışlıkları aşağıda sıralıyoruz.

1. Puanınıza göre nasıl olsa burası bana gelir deyip tek tercih yapılması. Yani nokta atışı denen tercihdir. Oysaki 30 tercih hakkınız bulunmaktadır. Yapılan bu yanlışlıkla açıkta kalma olasılığınız büyük olacaktır.
2- Puan hatası: Tercihlerde aldınan puanın çok çok üzerinde tercihler yapmak şansınızı azaltır.
3- Aralara Sıkıştırılan Yüksek Puan Hatası: Sınavda alınan puanın üzerinde bir üniversite tercihini aralara sıkıştırmak. Bir örnek verelim mesela 380 puan alan biri tercih sıralamasının 10. sırasında 400 puanlık bir üniversiteyi yazdı diyelim. 10. sıraya kadar bir üniversite gelmezse 10. sıradaki tercihiniz hiç gelmeyecektir. Bu nedenlede yaptığınız hata ölü tercih olacaktır.
4- Puana Denk Tercih Yapmak: Sınavda alınan puana tam denk gelen üniversiteleri yazmakta tercih hataları arasındadır. Almış olduğunuz puana denk gelen üniversiteleri yazmak illa gelecek yada gelmeyecek anlamını taşımıyor. Sadece yazmış olduğunuz üniversitelerin puanları yükselebildiği gibi azaladabilir.
5- Kılavuz hatası: Malumki internette bir çok sitede ÖSYM lisans yerleştirme kılavuzu yayınlanmaktadır. Ama bazı kılavuzlar hatalı olabilir yada eski tarihler olabilir. Yanlış kılavuza göre tercih yapmakta tercih yanlışlıkları arasında olmaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder