9/09/2021

Bisiklete Neden Binmeliyiz, Bisikletin İnsana Faydası Neler

  Hiç yorum yok
Bisikletin Faydası Ne
Bisiklet Kullanma Alışkanlığının Sağlığa Ve Doğaya Faydası

Bayan olsun erkek olsun bisiklete binme alışkanlığı sadece evlerdeki kondüsyon bisikletlerinde kaldı. İnsanlar çok çeşitli sebepten bisiklete artık binmiyor. Bisiklete binmeme sebepleri nelermiş sıralayalım.
1- İş Temposu: Sokakta, parkta, bahçede artık bisiklet sürmeyen insanların söyledikleri sebeplerden biri yoğun iş temposu olduğu yönündedir. Çalışan kesimin sabah erken kalkıp kondüsyon aletleriyle yada günlük egzersizlerle formda kalmaya çalıştıkları biliniyor.
2- Yol Durumları: Bazı şehirlerimizde engebeli yollar durumu bisiklet sürmeye pekte elverişli değil. En azından yokuşsuz düz olan yollar olsa belki bisiklet sürmek için zaman ayırılabileceği söyleniyor. Bu söylentilerden yola çıkılarak bisiklet kullanımı en çok tatil yörelerinde olduğunu görüyoruz. Özelliklede ege kesimlerinde yaş faktörüne bakılmaksızın bir çok insan bisiklet kullanıyor. Motosiklet kullanımıda en çok mersin dolaylarında olduğuda bir gerçek.
3- Çevre Tutumları: Günümüzde halâ bir bayanın sokakta bisiklet sürmesini yadırgayan mahalleler var. İl büyük olsada düşünce açısından malesefki geride kalmış mahalleler mevcut. Mahalle halkına göre özellikle bir bayanın sokakta bisiklet sürmesi hem ayıp hemde yakışıksız durum olarak nitelendiriliyor. Oysaki bisiklet kullanımı hem doğaya dost hemde son derece sağlık kaynağıdır.
Şu ana kadar bisilet kullanımı hakkındaki gözlemlerimiz bu kadar. Sizlerinde bir fikri yada gözlemi varsa yorumlarında belirtmelerinden mutluluk duyarız. Amaç insanları bilinçlendirmek.
Buraya kadar gözlemlerimizi anlattık. Birde bisiklet sürmenin faydalarından bahsedelim.

Bisiklet Sürmek En Çok Neye Faydalı? Bisiklet Sürmenin Faydaları:
Bisiklete binmek kasları güçlendirir, kasların düzenli çalışmasını sağlar, bisiklete binmek nefes alımını düzenler, bisiklete binmek aşırı kilo alımını önler, bisiklete binmek  kolesterole iyi gelir, bisiklete binmek şeker hastalığına (diyabette) faydalıdır, bisiklete binmek yüksek tansiyona iyi gelir, bisiklete binmek eklem ve romatizma ağrılarına iyi gelir, bisiklete binmek strese çok iyi gelir, bisiklete binmek doğanın korunmasına yardımcı oluyor.

Yabancı ülkelerde işe gidip gelirken, alışverişe giderken yada alışverişten dönerken, kısacası motorlu taşıtlar yerine bisiklet tercih ediliyor. Türkiye'de ise yukarıdaki faktörler veya başka olumsuz faktörlerden dolayı bisiklet ya çok az, yada sadece evdeki kondüsyon bisikletleri kullanılıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder