9/09/2021

Saçaların Sağlıklı Ve Çabuk Uzaması

  Hiç yorum yok
Saçaların uzaması
Saçım Çabuk ve Sağlıklı Nasıl Uzatabilirim?

Güncel yaşamda bayanların bazı hatalarından dolayı saçlar sağlıksız, mat, kırık, yıpranma gibi birçok olumsuz sonuçlar doğurur. Saçların sağlıklı ve çabuk uzaması için ilk öncelikle tabiki yediğimiz gıdalar önem vermekle oluyor. Daha sonrada saçlarımıza uyguladığımız işlemler önem taşıyor. Özelliklede genç kızlar saç düzleştirici gibi ısıyı direkt saça uygulayan aletler, saçların nemini kaybettiryor. Bunun sonucundada saçlar hem mat, hem sağlıksız, hem kuru ve çok çabuk kırıklar oluşuyor. Böyle durumlarda bir saçın sağlıklı olmasıda mümkün değildir sağlıklı ve çabuk uzamasıda mümkün değildir.
Saçları arada bir uçlardaki kırıkların gideceği kadar kestirmek saçın sağlıklı uzamasını sağlıyor. Saçların yıpranan uçlarından kestirmek saçı çabuk uzatmaz. Saçın uzama süreci çabuk olmaz ama saç geç uzayacak olsada sağlıklı uzamasını sağlar.
Saç diplerinizin temizliği için bir ölçek cadı fındığı denen hamamelis çiçeği ile bir ölçek ağız gargarası ile karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak sürün (5 dk dursa kafidir) sonra yıkayın. Bu bitkisel birleşim saç derinizin temizlenmesi için yapılır.
Saçarınızın güçlü ve sağlıklı olması için bir bardak hakiki zeytinyağı ılıtılıp saça masaj yaparak yedirilir, iyice zeytinyağını saçlarınıza yedirdikten sonra havlu sarıp 20 dakika bekletip yıkadıktan sonra nemlendirici maske uygulaması yapın. Bu işlemlede saçlarınız hem güçlü hemde sağlıklı olacaktır.
İnsan bedeni kadar saçlarında enerjiye ihtiyacı vardır bu nedenle sabah kahvaltılarını mutlaka yapın. Sabah kahvaltısı yapmadığınız taktirde saçlarınız cansız ve sağlıksız olacaktır. Bu nedenle sabah kahvaltısını sakın atlamayın mutlaka kahvaltı yapın.
Saçı En Çabuk Ne Uzatır? Saçın çabuk uzamasını sağlayan yiyecekler fındık, badem, yeşil yapraklı sebzeler omega 3 yönünden zengin olan somon tüketimine özen gösterin.
Saçınızın sağlığı için strestende uzak durmanız gerekiyor. Gerçi sadece saç sağlığı için her türlü sağlık için stresten uzak durmalısınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder