9/10/2021

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı iş olanağı
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Çalışma Alanları ve İmkanları

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünün puan türü DİL-1 dir.
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünün amacı: Kapsamlı bir dil, kültür ve edebiyat eğitimi yapılmakta Amerikan kültürü ve Amerikan yerli halklarına ait sözlü edebiyatla kendine özgü nitelikleri incelemekte ve değerlendirilmektir. Bu bölümde verilen dersler Amerikan kültürünü edebiyatını ve tarihini kapsamaktadır. Bu bölümün amacı ileri düzeyde ingilizce bilen, Amerikan kültürü ve edebiyatı alanında sağlam bilgi sahibi olan ve bu alanda disiplinlerarası bir yaklaşımla araştırma ve inceleme yapacak öğrenciler yetiştirmektir.

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünü seçecek adayların programı izleyebilecek düzeyde ingilizce bilmesi, sağlam bir edebiyat temeline sahip olması, kültür edebiyet ve tarih alanlarında yoğun okuma, araştırma ve inceleme yapmaya istekli kişiler olmaları gerekmektedir.

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Amerikan tarihi, şiire giriş, fransızca, tiyatroya giriş, dünya uygarlık tarihi, sözlü ve yazılı anlatım, Amerikan tiyatrosu, Amerikan siyasal yaşamı, kültür çalışmaları, Türk-Amerikan ilişkileri tarihi, gramer, kompozisyon.

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü mezunları Amerikan Kültürü ve Edebiyatıalanında inceleme ve çalışmalarını sürdürebilecekleri gibi, üniversitelerde ingilizce okutmanı ve MEB Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü koşullar çerçevesinde ilk ve ortaöğretimde ingilizce alan öğretmeni olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca Turizm sektöründe, bakanlıklarda, elçiliklerde, bankalarda, yayın kuruluşlarında çevirmenlik yapabilir, yüksek düzeyde ingilizce bilen eleman olarak görev yapabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder