9/10/2021

Almanca Dili ve Edebiyatı Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Almanca Dili ve Edebiyatı ne iş yapar
Almanca Dili ve Edebiyatı Çalışma Alanları ve İmkanları

Almanca Dili ve Edebiyatı bölümünün puan türü DİL-1 dir.
Bu bölümün amacı: Almanca konuşulan ülkelerin dilleri, edebiyatları ve kültürleri alanında dil bilim ve edebiyat bilim çerçevesinde araştırmalar yapmak, Almanca öğretim yöntemlerini geliştirmek ve bu konularda uzmanlar yetiştirerek, gerek bilimsel çalışma gerekse uygulama alanlarında ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacına cevap vermektir. Bu bölümün bir diğer amacı: Türkçe ve Almanca konuşulan ülkelerin dil ve kültür özelliklerini araştırmak suretiyle bu toplumların birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak için çözümler üretmektir.

Almanca Dili ve Edebiyatı Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Almanca Dili ve Edebiyatı Bölümünü seçenler dil ve edebiyata ilgili duyan, lise düzeyinde bu derslerde başarı gösteren kişiler olmalıdırlar. Çünkü bir kültürün başlıca unsurlarından biri olan dil ve edebiyat ancak okuyarak ve araştırarak öğrenilebilir. Bu sebepler bu alanı seçecek öğrencilerin yabancı dil kadar Türk dili ve edebiyatına da ilgili olmaları beklenir.

Almanca Dili ve Edebiyatı Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Dil incelemesi, gramer, metin inceleme teknikleri, çeviriye giriş, edebi metinler, kültür tarihi, Almanca-Türkçe çeviri, Türkçe-Almanca çeviri, konverzasyon, dil tarihi, eski alman edebiyatı, kültür ve iletişim bilimi.

Almanca Dili ve Edebiyatı Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Almanca Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları üniversitelerde Almanca okutmanı, MEB Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü koşullar çerçevesinde ortaöğretim Almanca öğretmeni olabilmektedirler. Kültür branşlarında, turistik tesislerde, dışişleri bakanlığı, elçilikler, bankalar, yayın kuruluşlarında iş bulabilirler. Çevirmen olarak çalışabilmektedirler. Yüksek düzeyde Almanca bilgisi gerektiren çeşitli işlerde görev yapabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder