9/10/2021

Aktüerya Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Aktüerya ne iş yapar
Aktüerya Çalışma Alanları ve İmkanları

Aktüerya bölümünün puan türü YGS-1 dir.
Aktüerya bölümünün amacı: Sigortacılık tekniğiyle buna ilişkin yatırım, finansman ve demografi konularında matematiksel istatistiksel teoriye tekniklerin uygulanmasıyla sigortacılık konusunda tabloların oluşturulması yasal düzenlemelere uygun olarak tarife ve teknik esasların belirlenmesi, rezerv ve kâr paylarının hesaplanması ve bunlara dair finansal raporların hazırlanmasının öğretildiği bölümdür. Sigortacılık ve finans kesiminin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim öğretim yapan aktüerya bölümü en genel anlamda hukuk, finans ve matematik bilim dallarının bileşkesidir.

Aktüerya Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Aktüerya bölümüne girecek adayların analitik düşünme gücüne sahip, matematik ve ekonomiyle ilgili ve bu alanlarda başarılı, ayrıntı ile ilgilenmekten sıkılmayan, dikkatli ve yeniliklere açık kişiler olmalıdır.

Aktüerya Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Aktüerya bölümünde; matematik, istatistik, sosyoloji, hukuk, iktisat alanları ile ilgili çeşitli derslerden başka, insan kaynakları yönetimi, pazar yönetimi, hayat sigortacılığı, vergi analizi, finansal piyasalar ve kurumlar, sigorta sözleşmeleri, emeklilikte sosyal güvenlik teorisi,  vergi mevzuatı gibi dersler okutulur. Ayrıca bir proje çalışması yaptırılır.

Aktüerya Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Sigorta sektörü, sosyal güvenlik kurumları ve finansal sektöründe gerek kamu, gerekse özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalışabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder