9/10/2021

Aile ve Tüketici Bilimleri Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Aile ve Tüketici Bilimleri Mesleği
Aile ve Tüketici Bilimleri Çalışma Alanları ve İmkanları

Aile ve Tüketici Bilimleri Puan Türü TM-2'dir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Programının Amacı: Toplumun yerel, ulusal ve evrensel düzeyde arzulanan yaşam kalitesine ulaşmasını sağlamaya yardımcı olmak amacıyla, ailelerin sahip olduğu inansal ve materyal kaynakların yönetimi ve geliştirilmesini bilen, konu ile ilgili problemlere çözüm yolları üreten, tüketicileri rayonel tüketici davranışları konusunda aydınlatan, tüketici tercihlerini üreticilere ileten, nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimi toplum yararına sunmak.

Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Aile ve Tüketici Bilimleri bölümünü tercih edenlerin sosyal bilimlere ilgisinin olması, insanlarla iletişiminin iyi olması, hoşgörülü ve sabırlı olması, düşüncelerini başkalarına etkili bir şekilde aktarabilmesi, kendini ve çevresindekileri geliştirmeye istekli olması, araştırma ve inceleme yapmaktan hoşlanması, gözlemlerinin iyi olması, düşünce ihtiyaçlarını anlayabilmesi gerekir.

Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Aile ve tüketici bilimlerine giriş, aile kaynakları yönetimi, temel kimya, sosyolojiye giriş, temel psikoloji, istatistiğe giriş, hukuka giriş, kişisel ve toplumsal sağlık, kadın ve toplum.

Aile ve Tüketici Bilimleri Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları; aile yaşantısı eğitimi, tüketici eğitimi ve korunması, kurum ev idaresi alanlarında araştırmacı, eğitimci, planlamacı, danışman ve yönetici olarak görev yapabilirler. Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları; Aile ve sosyal politikalar bakanlığı, bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığı, rekabetin ve tüketicinin korunması genel müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilirler.
Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları; Bakanlık ve yükseköğretim kurulu(YÖK) iş birliği ile açılan veya açılacak olan ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans yada pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bağlı okullarda öğretmenlik yapabilirler.
Ayrıca Aile ve Tüketici Bilimleri Mezunları; kamu ve özel kuruluşlara bağlı hastane, otel, tatil köyü, yatılı okul, kreş, huzurevi, misafirhane, öğrenci yurtlarında yerel yönetimlere veya özel sektöre bağlı rehabilitasyon merkezlerinde, temizlik şirketlerinde çalışabilmektedirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder