10/01/2021

Vandal Vandallık Anlamı Nedir, Vandal Kimlere Denir

  Hiç yorum yok
Vandal Vandallık
Vandal Vandallık Anlamı, Vandal Sözü Kime Söylenir?

Vandallık anlamı nedir? Kime Vandal denir? Vandallığın tabiri nedir? Vandallık kişilikmi ve Vadallık ismi nerden geliyor gibi sorulara ilk olarak vandallık ve kişisel yapıdan başlayalım. Vandallık yani vandalizm antisosyal kişilik bozuklu olarak tanımlanmış. Vandallık en fazla erkeklerde görülmekte olup ancak az bir oranla vandallık olan bayanlardada eşleri ile çocuklarına karşı şiddet uyguladığıda saptanmış. Kötü bir davranış bozukluğu hastalığı olan vandallık 16 lisede yapılan araştırmaya göre 7000 ve üzeri gençlerde sosyo ekonomik düzeyi düşük olan öğrencilerin %5 yüzde 5 vandalist davranışlarda saptanmış.
Ülkemizdede son olaylar nedeni ile vandallık veya vandal sıkça duyduğumuz bir kelime olmuştur.

Vandallar kelimesi terimin çıkış noktası Fransız Devrimi sürecinde bir din adamı tarafından Cumhuriyet Ordusu'nun bazı davranışlarını nitelemek için kullanılmasıdır. Henri Grégoire isimli bu papaz ordunun davranışlarını 455 yılında Roma'yı yağmalayan Cermen soyundan gelen Slav kökenli Vandallara benzetmiştir.

Vandallar kime denir?
Vandal diye tanımlanan kişi yada kişiler; kırma, parçalama, yok etme, kesme, yakıcı madde atma, boya atma yoluyla sonucunu bilerek, başkasının ya da kamunun sahiplendiği, önemsediği ve değerli bulduğu bir maddeye örneğin (reklam panoları, duraklar, trafik lambaları veya levhaları, kaldırımlar, okul araç ve gereçleri gibi)  zarar verenlere vandal denir. Bu Zarar verme eyleminede vandallık denir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder