11/15/2013

Kıskançlık ve Hasede Karşı Okunacak Dua

  Hiç yorum yok
Kıskançlık duası
Kıskançlık ve Hasede Karşı Hangi Duayı Okunmalı?

Öncelikle hased nedir onu bir açıklayalım. Başkasında olan nimetlerin o kişinin elinden gitmesini istemektir.
Hased eden kişiyede Hasid denmektedir.

Hased hakkında birçok hadis vardır. Bu hadislerden bazıları şunlardır:
"Nimet sahiplerinden ihtiyaçlarınızı gizli olarak isteyiniz. Çünki nimet sahiplerine hased edilir"
"Kâfir ile onu öldüren ebediyyen cehennemde bir araya gelmezler, keza bir kulun karnında, Allah yolunda yutulmuş olan tozla cehennem ateşi bir araya gelmezler; keza, bir kulun kalbinde imanla hased bir araya gelmezler"
"Hased, hasenatı yer tüketir, tıpkı ateşin odunu yiyip tükettiği gibi. Sadakada hataları söndürür, tıpkı suyun ateşi söndürmesi gibi."
Peki kıskançlık ve hased için hangi dua yada dualar okumak lazımdır?
Kıskançlık ve hasede karşı çokça Yusuf Suresini okumak tavsiye ediliyor.

Hased bakan kişinin nazarı değediğide bilinen gerçekler arasındadır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) "Her kim büyüden, sihirden ve nazardan şüphe duyarsa Muavvizeteyn Surelerini okusun" buyurmuştur.
Muavvizeteyn Sureleri hangileridir?
Felâk ve Nâs surelerinin ikisine birden verilmiş bir isimdir.

Felâk Suresi Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahim: Kul eûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikin izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil’ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.
Felâk Suresi Türkçe Anlamı:
1. Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah 'ın adıyla 2. (Biz her çağın müslümanına şöyle diyoruz) De ki: Mahlûkların Rabbine sığınmayı dilerim.  3. (Yani) O'nun yarattıklarının (iç ve dış) kötülüğünden, 4. Karanlıklar meydana getiren ve ortalığı karanlıklara boğanın kötülüğünden, 5. (İnsanlar arasındaki) bağları (koparmak için) üfürenlerin kötülüğünden,  6. Haset etmeye girişen hasetçinin kötülüğünden, (Allah'a sığınırım).

Nâs Suresi Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahim: Kul e'uzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min serrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.
Nâs Suresi Türkçe Anlamı:
Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah'ın adıyla, 1. De ki: sığınırım ben insanların Rabbine, 2. İnsanların Melikine [mutlak sahip ve hakimine], 3. İnsanların İlahına. 4. O sinsi vesvesenin şerrinden, 5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar. 6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder