9/09/2021

Sarımsak Sarmısak Nelere İyi Gelir Faydaları Neler

  Hiç yorum yok
Sarmısak neye İyi Gelir
Sarımsak Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Sarımsak Hangi Sağlık Sorunlarında Faydalıdır?

Öncelikle sarımsağın içinde neler hangi maddeler var onu yazalım. Beta-sitosterol, kalciyum, folat, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, çinko, vitamin B2, vitamin B3 vitamin C ve bunların dışında daha birçok içeriği vardır.
Bazı insanların sarmısak olarak adlandırdığı sarımsak; Allium sativum familyasına dahil olan Allium cinsinden soğanlı bitkidir.
Sarımsak Türkiye'de en çok ve en yoğun olarak Kastamonu-Taşköprü'de üretimi yapılır.

Sarımsak Nelere İyi Gelir?
Uzmanlar, sarımsağın, salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli faktör olduğunu belirtiyor. Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. Yara ve çıbanları iyileştiriyor. Krampları yok ediyor. Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor. zararlı bakterileri yok ediyor. İştahı açıyor. Nezleyi yok ediyor. nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. Tansiyonu düşürüyor. Ateşi düşürüyor. Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor. Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor. Kalp adalelerini güçlendiriyor. Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. Cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor. Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor. Saç Dökülmesini yavaşlatıyor. Sesi güzelleştiriyor.

Sarımsağın vücudumuza Faydaları Nedir?
Sarmısak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır, yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır: Bu bağlamda nezle, soğuk algınlığı, uçuk; mide, bağırsak ve mantar iltihapları, Arpacık gibi bakteri, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlar.
Sarımsak, andaki kolesterol düzeyini düşürür: Yapılan araştırmalar, Günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, kısa dönemde %10'luk düşüşlerin gerçekleştirdiği belirlenmiştir.
Sarmısak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır: Bu sayede sarmısak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler. Yüksek tansiyonu düşürür.
Sarmısak, kan sekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarmısak yemenin iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla saptanmıştır.
Bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Yapılan araştırmalarda sarmısak tüketen kişilerde, özellikle mide kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştir.
Sarmısak kronik bronşiti önler, etkisini azaltır.
Sarımsak; Balgam, idrar, safra ve Gaz söktürücüdür.
Sarımsak; İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.
Mucizevi bitki olan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Ancak sarımsağın faydası olduğu kadar zararıda olabiliyor. Sarımsağın aşırı tüketiminin olabilecek bazı yan etkileri şunlardır; Sarımsağın yapısında yüksek oranda kükürt bileşikleri bulunması bir takım alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, aşırı miktarlarda çiğ sarımsak tüketimi, sindirim sırasında bağırsak gazlarına ve bağırsak mukozasındaki normal floranın zarar görmesine de neden olabilir.

Sarımsak Nasıl Tüketilir?
Türkiye'de sarımsak genellikle yemekler için hazırlanan yoğurt ile karıştırılarak kullanılır. Bunun yanı sıra yemeği pişirirken içine konulur, sarımsak çiğ olarak tüketilir, turşu kurulumunda kullanılır, cacıkta kullanılır.
Ayrıca yaz sıcağında akşamları sivrisinekleri kovmak içinde kullanıldığı görülmüştür. Sivrisinekleri kovmak için bir kaç diş sarımsak soyulup 2-3 parçaya bölünerek yanınızda bulundurursanız sivrisinek saldırılarından korunursunuz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder