9/09/2021

Saç Dökülmesine Evde Yapılan Bitkisel Maske Tarifi

  Hiç yorum yok
Saç Dökülmesi
Saçı Dökülenlere Bitkisel Saç Bakım Makesi Yapılışı

Saçı dökülmeye başlayan erkek ve kadınlar, eski hacimli, dolgun, gür, sağlıklı ve parlak saçlarına nasıl kavuşacağı için türlü türlü çareler araştırır.
Kimileri yeni şampuanlar dener, kimileri özel bakım kremleri gibi vs. ürünler alır.
Sonuç umdukları gibi olmaz ve saçları yine dökülmeye devam eder. Tabiki saç dökülmesinde sebeplerini araştırmak gerekir. Çünkü saçların dökülmesinde etkisi olabilecek stres, alkol, sigara, doğum, bahar ayları vs gibi nedenler olabiliyor. Biz yinede saçlarının dökülmesinden üzüntü duyanlar için evde yapılabilecek dökülen saçlar için bitkisel tarif verelim.

Dökülen Saçlar İçin Bitkisel Saç Bakım Maskesi Malzemeleri:
sarımsak yağı, ısırgan yağı, badem yağı, biberiye yağı ve çam trebendi. Bu malzemelerin hepsinide aktardan temin edebilirsiniz.

Dökülen Saçlar İçin Bitkisel Saç Bakım Maskesinin Saça Uygulanışı:
Çam trebendi hariç bütün bitkisel yağları ölçü kullanarak karıştırın ve çam trebendinide ölçünün yarısı kadar ilave edin hepsini karıştırıp, saçlarınızın diplerine masaj yaparak sürün. Saçlarınızın tamamını maskeledikten sonra havlu veya streç film ile başınızı sarın biraz bekledikten sonra yıkayın.

Dikkat: Çam trebendini diğer ölçülerle aynı ölçüde koyarsanız, saç diplerinizde karıncalanma veya yanma hissi olabilir. Ölçü olarak damlalık öneririm. Çam trebendi hariç diğer malzemeleri 1 damlalık ölçüsünde koyuyorsanız, çam trebendini yarım damlalık ölçü kullanın ve hatta birazcık daha az kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder