9/10/2021

Porselen Makyajın Önemli Sırları

  Hiç yorum yok
Porselen Makyaj
Kalıcı Porselen Makyaj Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Düğün, nikah, balo, kokteyl, kına gecesi, günlük, sahne gibi hemen hemen bayanların ilk tercihi arasında porselen makyaj yer alıyor. Gelinler ise, porselen makyaj gece boyunca ve ağlandığı zaman bile makyajın akmaması üstüne üstlük porselen makyajda adeta barby bebek gibi olması, porselen makyaj tercihi için yeterli sebeplerden.
Porselen makyajda en önemli ana unsur fondöten ve pudra seçimidir. Fondoteniniz ile pudranız cildinizin renk uyumunu sağlayacak şekilde seçilmelidir. Ten renginizin dışında seçilen fontoten ile pudra, arzuladığınız porselen makyajı sağlayamazsınız. Çünkü porselen makyajın amacı tamamen doğal görünüm elde edilerek yapılan işlemdir.
Cilt şeffaf pudra ile makyaja hazır hale getirilir. Ciltteki kusurlar kırışık, çil, sivilce, akne gibi rahatsız olduğunuz kusurlar kapatıcı ile kusurlar gizlenir. Yüz hattınızın neresinden ışıklandırılmasını istiyorsanız o bölgeye aydınlatabilir geri kalan kısıma gölgelendirme işlemi yapabilirsiniz.
Porselen makyaj bir geline uygulanacak ise unutmayınki gelin duvağı, saç modeli, yüz hattı bunlar çok önemli rol oynar. Bu nedenle Saç provasına gittiğinizde  fotoğrafınızı çekip, porselen makyajı uygulayacak olan makyözünüze götürüresniz gölgelendirme ve aydınlatma bölgelerini ona göre düzenleyecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder