5/17/2013

Regaib Kandili İbadeti Nasıl Yapılır Hangi Dua Ve Sureler Okunur

  Hiç yorum yok
Regaib Kandili İbadeti
Regaib Kandili Gecesi Yapılacak İbadetler, Kılınacak Namaz ve Okunacak Dualar

3 ayların ilk ayı olan Recep Ayının ilk cuma gecesi, yani perşembeyi cumaya bağlayan gece, Regaib Gecesi olup, bu gecede akşam ile yatsı arasında 12 rekât hacet namazı kılıır.
2 rekâtta bir selâm verilir.

Hacet Namazına Nasıl Niyet Edilir?
Hacet namazına "Yâ Rabbi, beni, Peygamber Efendimiz hürmetine feyzi ilâhine, afv-ı ilâhine, rızâ-i ilâhine nail eyle. Âbid kulların arasına kaydeyle. Dünya ve âhiret sıkıntılarından halas eyle." diyerek niyet edilir.

Hacet Namazı Nasıl Kılınır ve Hacet Namazında Hangi Sureler Okunur?
Her rekâtte 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü (Kadir Suresi) , 12 İhlâs sureleri okunur. Bu şekilde 12 Rekât tamamlanır ve namazın sonunda 7 veya 70 defa Salât-ı Ümmiye okunur. Daha sonra secdeye varılıp secdede 70 defa
"Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâ-iketi verrûh" okunup secdeden kalkılır. Secdeden kalkılınca
"Rabbiğfîr verham vetecâvez ammâ te'lemü inneke entel-eazzül ekrem" diye dua edilip tekrar secdeye varılır ve yine 70 kere "Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâ-iketi verrûh" okunur.

Kadir Suresi (İnnâ enzelnâhü) için "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/05/kadir-suresi-arapca-yazls-okunusu-kadir.html" adresini ziyaret ediniz.

Fatiha Suresi için "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/05/fatiha-suresi-turkce-ve-arapca-okunusu.html" adresini ziyaret ediniz.

İhlas Suresi için "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/05/ihlas-suresinin-turkce-yazls-ihlas.html" adresini ziyaret ediniz.

Salât-ı Ümmiye sözleri ve manası için "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/05/regaib-kandil-gecesi-okunacak-salat.html" adresini ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder