3/29/2013

Öğretmenler Vergi Müfettişi Olabilecek, Vergi Müfettişi Alımları

  Hiç yorum yok
Öğretmenler Vergi Müfettişi
Fizik Kimya Biyoloji Öğretmenlerine Vergi Müfettişliği

Maliye Bakanlığından öğretmenlere vergi müfettişliği müjdesi bugün verildi. Bazı kaynaklara göre 5000 vergi müfettişi alınacağı duyumları olsada, bazı maliye yetkilileri vergi müfettişi alınacağını doğruladı fakat sayılarının henüz belli olmadığını, yıl sonuna kadar çok sayıda vergi müfettişi alınacağını söyledi.
Resmi Gazete’nin 27 Mart tarihli sayısında Maliye Bakanlığı’nın Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler yayımlandı. Değişiklik kapsamında fizik, kimya ve biyoloji öğretmenleri vergi müfettişliği yapabilecek. Yeni yönetmeliğe göre bugüne kadar Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden alınarak yetiştirilen müfettişler için artık böyle bir şart aranmayacak. Değişiklikle Fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği yükseköğretim kurulu’nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirenler de vergi müfettişi olabilecekler. Vergi müfettişliği kadrolarının yüzde 25′i de bu bölüm mezunlarına ayrılacak.

Resmi gazetede yayımlanan ve yürürlüğe giren yönetmelikle, sınav kurulunda yer alan vergi müfettişlerinin en az 8 yıl görev yapmış olmak zorunluluğu aranmayacak. ÖSYM vergi müfettişliği sınavının yazılı kısmını yapacak. Müfettişlik sınavına iki kez giremeyen artık ikinci kez bu sınava girebilecek. Hayırlısı olsun diyelim..! kaynak: işkur

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder