5/20/2013

10 Bin Koruma Memuru Alımı, 10 000 Koruma Memuru Alım Başvurusu Ne Zaman

  1 yorum
10 Bin Koruma Memuru Alımı
10 Bin Koruma Memuru Alımı Ne Zaman Yapılacak? 10 000 Koruma Memuru Yaş Sınırı Ne?

İç işleri Muammer Güler 10 bin koruma memuru alınacağını açıkladı. Statlarda özel güvenlikle seyircilerin yada üniversite kampüslerinin öğrencilerin sık sık karşı karşıya gelmeleri nedeni ile koruma memuru alımı kararı alındı.

Alınacak Koruma Memurunun Görevi Ne Olacak?
10 bin koruma memuru polis olmayacak, polisin yardımcı kuvveti olarak görev yapacak, görevleri hassas yerlerin korunması olacak.

10 000 Koruma Memuru Alımlarına Kimler Başvurabilecek?
Emniyet hizmeti adı altında alınacak koruma memurları lise veya 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları başvuru yapabilecekler.

10 Bin Koruma Memuru Alımlarında Yaş Sınırı Varmı?
Onbin koruma memuru alımlarında yaş sınırı 28 olacak.

10 bin koruma memuru olanlar 6 aylık eğitime tabi olacak. Bakan Muammer Güler "zaman içinde karakolda nöbet tutan polislerinde bu noktada geri çekip, koruma memurlarını bu alana yönlendirmeyi düşünüyoruz. Koruma memurları nöbet saatine göre çalışacak" dedi.
İç işleri Bakanlığında çalışmalar tamamlandığında düzenleme bakanlar kuruluna gelecek ve yaslaştığında ise koruma memuru adı altında görevleri stat ve üniversitelerde çalışmak olan yeni bir güvenlik birimi oluşturulacak. Böylelikle 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.

1 yorum :