2/08/2013

Elektriğe İndirim Var, Elektrikte Ne Kadar İndirim Yapılacak

  Hiç yorum yok
Elektrikte İndirim
Elektriğe Ne Kadar İndirim Yapılıyor?

Dar gelirli ailelerin oldukça canını yakan elektrikte şartlı indirim yapılıyor. Şartlı dememizin sebebi, elektrik faturası 150 TL üzeri olanlara indirim uygulanacak olmasıdır.

Elektiriğe yapılacak indirim oranı yüzde 15.
150 TL altında olan faturalara bu indirim uygulanmıyor.

Televizyonda vatandaş bu indirime tepkisini gösteriyor. Tepkilerden biri şu; vatandaş ''mademki faturası 150 TL üzeri olana idirim yapılıyor, bizde fazlamı elektirik harcayalım. İlla çokmu yakalım'' diyor.

Vatandaş bu konuda haklı, çünki bu indirim ya her faturayı kapsamalı yada hiç böyle bir indirim söz konusu olmamalı. Çünki bu şekilde elektrik tüketimi artacak. Enerjide tasarruf yapılması gerekirken, enerji son sürat dikkatsizce tüketilecek.  Bu uygulama bir sorunu çözme amaçlıda olsa, bir başka sorun çıkaracaktır.
Kısa bir hesap yapalım: 150 TL olan elektrik faturasına %15 indirim oranı 22,5 TL. uygulandığında ödenecek tutar 127, 5 TL olacak. Vatandaş zaten ortalama 100 TL civarında elektrik kullanıyor. Ve vatandaş bu tüketimi sıktığı halde böyle oluyor ve şimdi artık az yandı, çok yandı diye strese girmeden yakıp gider.

Tabi bu yazdıklarımız olası durumlar, ancak ucuz elektrik, rekabeti de getiriyor. Vatandaş hiç bir sayaç ve kablo gideri ödemeksizin, ucuz elektirik veren şirketi kendisi seçecek.
Yararlımı olacak yoksa hiç bir faydası olmayacakmı bekleyip göreceğiz. Bu arada ucuz elektrik resmi gazetede yayımlanmış.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder