2/16/2021

Tavşan Kanı Çay Nasıl Demlenir, Çay Demleme Yöntemi

  Hiç yorum yok
Tavşan Kanı Çay
En Güzel Çay Nasıl Demlenmeli

çay içmek için tiryakilerin bir zamanı yoktur. Günün her anı çay içmek isteği vardır. Özelliklede bir çay güzel demlenmişse...
Çay demlemek bana göre bir sanattır. 
Bazı gittiğimiz bir misafirlikte bazende çay içmek için oturduğumuz bir cafede çay içeriz ama çay o kadar kötü olurki 1 bardaktan fazla o çay içilemez hani derler ya BULAŞIK SUYU GİBİ diye birde şöyle bir söz daha var İMAMIN ABDEST SUYU GİBİ denir. Gerçektende bazı çaylar aynen öyle olur.
Bazıda çaylar öyle güzel olurki içtikçe içesi gelir insanın. Peki çayı nasıl demlemeliyiz?
Bir çay öncelikle çok miktar atılmaz bunun sebebi çay taneleri demlendiği zaman, deminin çıkmasına yetecek kadar alan geniş olmalıdır bu şekilde demlenen çayın rengi güzel çıkar. Ayrıca çok atılan çay, o çayın acı olmasını sağlar ve dolayısı ilede çay yine fazla içilemez. Üstelik böyle demlenen çayın daha rengi çıkamadan çoğu çay taneleri çöpe gitmiş olur.
Çaydanlıkta suyumuz kaynayınca, demliğimiz büyük ise 2 veya 3 yemek kaşığı çay atılır ve kaynayan su ile demlenir. Çaydanlığın altına tekrar su ilave edilir ve su kaynayınca çayın altı iyice kısılırki dem otursun ve rengi çıksın. Demlikteki çay çökünce fazla bekletmeden bardaklara doldurulur ve servis yapılır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder