2/16/2021

Kolay Pratik Ekonomik Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi

  Hiç yorum yok
Pratik Ekonomik Kakaolu Vanilyalı Kek
Hafif Yumuşak Kolay Kakolu Vanilyalı Kek Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki resimde kek hem yumuşak hem hafif hem kolay ve hemde lezzetli bir kek tarifi ve yapılışıdır.
Kek yaparken en önemli püf nokta herzaman yumurta ve şekeri köpürene çırpmaktır. İkinci püf noktada fırının derecesi doğru olmalıdır bir börek pişirdiğiniz sıcaklıktaki fırında kek pişirmeye kalkarsanız o kekin içi hamur dışıda yanmış olacaktır. O nedenle fırın sıcaklığı 175 derece olmalıdır. Bu sıcaklık fırına göre değiştiği için kek yapacak kişi börek yaptığı zaman ayarladığı fırın sıcaklığından daha düşük derece yapmalıdır.

Kakaolu Vanilyalı Kek Malzemeleri:
6 yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker (şekeriniz kaliteli değilse tadı çok az olur o zaman 2 su bardağı toz şeker kullanmanız tavsiye olunur)
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
7 yemek kaşığı kako
aldığı kadar un

Kakaolu Vanilyalı Kek Yapılışı:
Yumurta ile toz şeker köpürene kadar çırpılır
sonra sırayla süt, sıvı yağ ilave edilir
6 kaşık kadar unu eleğe koyup üzerine kabartma tozu ve vanilyayı koyarak malzemenin içine eleyiniz. ve karışımı karıştırınız.
1 su bardğından biraz fazla bu kek karışımından ayırınız.
diğer karışıma biraz daha unu ilave ederek akıcı ama çok cıvık olmayacak bir kek hamuru hazırlayınız.
Fırın tepsinizi margarin ile yağlayınız ve bu karışımı tepsiye dökünüz.
Ayırdığınız 1 su bardağı kadar kek karışımının içine 7 kaşık kako koyup iyice karıştırınız.
Tepsideki kek hamurunun üzerine bu kakolu karışımdan kaşık kaşık üzerine dökünüz.
İşaret parmağınızla tepsideki kek hamurlarını dairesel hareketler yaparak kakaolu karışımla vanilyalı karışımın desenini oluşturunuz.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriniz. Kekin piştiğini anlamak için kürdan batırıp çekin eğer kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir. Fırından çıkardınız kek biraz soğuyunca üzerini temiz bir bezle örtün yumuşasın. Afiyet Olsun..!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder