12/14/2012

Diyanet İşleri Başkanlığına Personel Alım İlanı Ve Başvuru Şartları

  Hiç yorum yok
Diyanete Personel Alım İlanı
Diyanet İşleri Başkanlığına Personel Alımı Ve Aranan Şartlar

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla,  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) bendi ile 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav Şartı” başlıklı Ek Madde 2/b çerçevesinde sözleşmeli 490 Kur’an kursu öğreticisi, 1.920 imam-hatip ve 170 müezzin-kayyım alınacaktır.

Adaylarda aranan şartlar:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen “itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslâm törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olmak” şartını taşımak.

3-Müracaat ettiği unvanla ilgili ve geçerlilik süresi sona ermemiş yeterlik belgesine sahip olmak.

4- İmam-hatip ve müezzin-kayyım için erkek olmak,  Kur’an kursu öğreticiliği için bayan olmak.

5- Askerlikle ilişiği bulunmamak.

6-2012 KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve sözleşmeli Kur’an kursu öğreticiliği için en az 60, sözleşmeli imam-hatiplik ve sözleşmeli müezzin kayyımlık için ise en az 50 puan almış olmak. (Aday KPSS’ye  hangi öğrenim düzeyinde katılmışsa yerleştirme işleminde o öğrenim düzeyi dikkate alınacaktır. Ayrıca, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı esas alınacaktır.)

7- Kur’an kursu öğreticisi ve imam-hatiplik için; en az imam-hatip lisesi mezunu olmak.

8- Müezzin-kayyımlık için; en az imam-hatip lisesi mezunu olmak veya en az lise/dengi okul mezunu olup hafızlık belgesine sahip olmak.

9- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi uyarınca halen sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanların farklı unvanlar için müracaatları kabul edilecek, görev yaptıkları unvanlar için ise müracaatları kabul edilmeyecektir.

11- Sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken, istifaen görevlerinden ayrılanların ayrıldıkları tarih ile müracaat tarihi itibariyle 1 yılı dolmadıkça müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde sözleşmeleri iptal edilecektir

12- Son sınıf öğrencisi olarak KPSS’ye katılıp mezun olamayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

13- Adaylar; en fazla 25 tercih kodu tercihinde bulunabileceklerdir.

14- Müftülük onayından (aktivasyon) sonra her ne sebeple olursa olsun tercihlerde kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

15- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu olarak  görev yapanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

Detaylı bilgiyi aşağıdaki adresten alabilirsiniz.
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-18621.aspx

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder