12/17/2012

2013 te Okullarda SBS Kalkıyor BDS Geliyor

  Hiç yorum yok
sbs
Öğrencilere Müjde Niteliğinde Haber

Bugün okuduğum bir haberde okullarda sbs nin kalkacağı yerine bds geleceğini öğrendim. Hatta BDS şu an uygulanmak olan YGS yide kapsayabilecekmiş.
Daha önceki yıllarda SBS tek bir sınav olup öğrencinin başarısı konusunda yanlış değerlendirmeler olabiliyordu eğer okuduğum haberdeki gibi uygulama olursa bu yanlışlıkların gerçektende önüne geçilebileceğini düşünüyorum.
BDS ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak konusu ise şöyle; öncelikle BDS 2013 yılında başlanması düşünülüyor. İlkokul 4. saınıftan 12. sınıfın sonuna kadar her yıl Mart ayında hatta mart ayının sonunda öğrenciler sınava tabi tutulacak ve sınav sonuçları okul yönetimi ile öğretmenlerin elinde tutulacak yani sınav sonuçları öğrenciye verilmeyecek.
Öğrenciler gittikleri okullarda bu sınavlara girecek böyle uygulanacak olursa her yıl SBS için farklı okullara gidilmeyecek.
Öğrenciler ana derslerden BDS sınavına girecek ve o yıla ait müfredattan çoktan seçmeli test usulü BDS sınavı yapılacak.
Böylece SBS kalkacak ilkokul 4-5-6-7-8- sınıf sonu sınavları ile okul başarı notunun hesaplanarak Liselere bu puanla girilecek.
Bu sınavların aynı şekilde YGS yerine de kullanılması planlanıyormuş
Sınavlar TÜBİTAK tarafından düzenlenecekmiş yazılanlara göre BDS soruları hazırmış bile.
Bu sistem gerçektende öğrenciler için çok faydalı olacak.

Not: Yazımızı Facebookta paylaşarak yakınları haberdar edin..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder