10/06/2021

Elektrik Kesintisinden Sonra Kombideki Arıza Nasıl Giderilir?

  1 yorum
Elektrik Kesintisinden Sonra Kombideki Arızasının onarılması
Elektirik Kesilmesinden Dolayı Kombilerde Arıza Olması

Son zamanlarda sık sık elektrik kesintileri yaşanmakta... Elektriklerin kesilmesiylede evlerimizde daha çok ısınma amaçlı kullandığımız kombiler arıza moduna geçmekte. Bir çok vatandaş ne yapacağını bilemiyor. Arıza moduna geçen kombilerde kontrol panelinde, kombilerin modeline göre hata kodları görünüyor.
Ama ortak sorun ise kombinin çalışmaması yada ateşleme yapmaması şeklinde olmaktadır özelliklede elektrikler kesildiğinde bu sorun meydana çıkıyor.

Elektrik kesintisine bağlı olarak hata kodu veren yani arıza modu veren kombilerin normale dönmesi için ufak bir iki işlem gerekiyor.
İlk yapılacak iş kombinizi kapatın. Bar seviyesini biraz artırmak için çok az miktarda su verin. Daha sonra kombinizi açın. Büyük ihtimalle kobiniz çalışacaktır. Ama bu yaptığınıza rağmen kombi çalışmazsa veya ateşleme yapmazsa reset tuşuna basarak resetleyin sonra komiyi çalıştırın. 100 de 90 kombi çalışacaktır. Fakat bütün bu yaptıklarınıza rağmen kombiniz hala çalışmıyor veya ateşleme yapmıyorsa teknik servisi aramaktan başka çare kalmıyor. O zaman teknik servisi arayıp, kombinin kontrol panelindeki arızanın hata kodunu söyleyin, servis yetkilileri size öneriler sunacaktır.

1 yorum :

  1. Elektrik kesildi 5dakika sonra geldi kombim Vaillant marka ama derece düştüğü halde kombi çalışmadı.ariza lambası da yanmadı neden olmuş olabilir.

    YanıtlaSil