10/06/2021

Saçaklardaki Buz, Saçaklardaki Buz Tehlikesi

  Hiç yorum yok
Saçaklardaki Buzların tehlikesi
Saçaklarda Donmuş Buzların Tehlikeleri

Çatı olupta saçaklarında buz olmayan hiç bir ev, bina, devlet binaları, özel sektör işyeri çatıları hatta kombilerden çıkan buharların bile buzlanması her yerde gözümüze çarpar.
Tabiki kış günü soğuk hava olurda buzların olmaması olmaz, ama farkedilmeyen tehlikeyide beraberinde getiriyor. Çatılarda kol gibi uzanan kocaman buzlar kopup düşecek olsa ve aşağıdanda tam o sırada biri geçiyor olsa, o sivri ve kocaman buzun yoldan geçmekte olan vatandaşın başına saplanma olasılığı çok fazla.
Resimde bir okulun çatısında oluşan buzları görüyoruz, düşünün bir kere bu buzlardan kopan parça olsa yaratacağı tehlike ne boyutta olurdu? Üstelik dışarıda kartopu veya karda kaymak isteyen öğrencilerin çok fazla bulunmakta... Allah korusun kafalarına bu buzlar düşüp saplanması an meslesi...
Çatılardaki buzları geçtik birde kombi bacalarında buzlar çok fena... Geçen gün yan binadaki bir evin bacasından 1 metre kadar uzunluğunda ve bacanın kalınlığı kadar kalınlıktan başlayıp aşağıya doğru incelen bir buz kütlesi gördüm. Aşağısı garaj girişi olduğu için direk insanın başına düşme olasılığı düşük. Ama ya bir arabanın üstüne düşse çünkü buz kütlesinin aşağısı garaj. O buz kütlesi düştüğü zaman aşağıdanda araba geçiyor olsa arabaya büyük hasar verebilir.
Herhangi bir şekilde kazaya fırsat vermemek için bize yakın gördüğümüz buz kütlelerini kırıp düşürelim. En azından oluşabilecek maddi veya hayati kayıplara yol açmadan bir nebzede olsa önlemiş oluruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder