9/14/2021

Rum Suresi ANDOLSUN ANDOLSUN Kİ Yemini Geçen Ayetler

  Hiç yorum yok
Kuranda ANDOLSUN Kİ Rum Suresi Ayetleri
Elmalılı Hamdi Yazır'ın sadeleştirilmiş kaynağında Rum Suresinde ANDOLSUN Kİ yemini hangi ayetlerde nasıl geçmektedir? Rum Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
ANDOLSUN Kİ ayetleriyle neye ve nelere yemin edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda ayetler ışığında neler için yemin edildiğini hep birlikte öğreneceğiz.

Kur'an'ı Kerim Rum Suresi'nde ANDOLSUN Kİ ayetleri 47. ayet, 51. ayet, 56. ayet ve 58. ayet olmak üzere toplam 4 ayette ANDOLSUN Kİ cümlesi geçmektedir.

47. ayet
Andolsun ki, senden önce birçok peygamberleri kavimlerine gönderdik de onlara apaçık delillerle vardılar. Onun üzerine suç işleyenlerden intikam aldık. Mü'minlere yardım ise üzerimizde bir hak oldu.

51. ayet
Andolsun ki, bir rüzgar göndersek de onun bitkilerinin sararmış olduğunu görseler, mutlaka onun arkasından nankörlüğe başlarlar.

56. ayet
Kendilerine ilim ve iman verilenler de derler ki: "Andolsun ki, Allah'ın kitabınca dirilme gününe kadar kaldınız, işte bu dirilme günüdür; fakat siz bilmezler grubuydunuz!"

58. ayet
Andolsun ki bu Kur'an'da her çeşit misaller getirdik. Yemin ederim ki, sen onlara başka bir ayet de getirsen o küfredenler yine diyecekler ki: "Siz muptilsiniz (olmayanı gerçek gibi gösteren kimselersiniz)!"

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Sadeleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder