9/14/2021

Tevbe Suresi ANDOLSUN ANDOLSUN Kİ Yemini Geçen Ayetler

  Hiç yorum yok
Kuranda ANDOLSUN Kİ Tevbe Suresi Ayetleri
Elmalılı Hamdi Yazır'ın sadeleştirilmiş kaynağında Tevbe Suresinde ANDOLSUN Kİ yemini hangi ayetlerde nasıl geçmektedir? Tevbe Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
ANDOLSUN Kİ ayetleriyle neye ve nelere yemin edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda ayetler ışığında neler için yemin edildiğini hep birlikte öğreneceğiz.

Kur'an'ı Kerim Tevbe Suresi'nde ANDOLSUN Kİ ayetleri 74. ayet, 117. ayet ve 128. ayet olmak üzere toplam 3 ayette ANDOLSUN Kİ cümlesi geçmektedir.

74. ayet
Allah'a, söylemediklerine dair yemin ediyorlar. Andolsun ki, o küfür sözünü söylediler, müslüman olduktan sonra yine kafirlik ettiler ve başaramadıkları cinayeti kurdular. Oysa öç almaya kalkmaları için kendilerini Allah'ın peygamberiyle, ilahı lütfundan zenginleştirmiş olmasından başka bir sebep de yoktu. Eğer tevbe ederlerse haklarında hayırlı olur, şayet yan çizerlerse Allah onları dünyada ve ahirette acı bir azaba uğratır; onların yeryüzünde ne bir kayırıcısı ne de bir yardımcısı bulunur.

117. ayet
Andolsun ki, Allah yine peygambere ve o güçlük anında ona uyan muhacirlerle Ensara; içlerinden bir kısmının kalpleri az kalsın eğilecek gibi olmuşken sonra kendilerine tevbelerinin kabulüyle iltifat buyurdu. Gerçekten O, onlara karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.

128. ayet
Andolsun ki, size kendinizden gayet izzetli bir peygamber geldi; zorlanmanız ona ağır geliyor, üstünüze çokça titriyor; mü'minlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Sadeleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder