9/14/2021

Mümtehine Suresinde Ey İman Edenler Ayetleri

  Hiç yorum yok
Kuranda Ey İman Edenler Mümtehine Suresi Ayetleri
Mümtehine Suresinde EY İMÂN EDENLER cümlesi hangi ayetlerde, Mümtehine Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
EY İMÂN EDENLER ayetleriyle neye ve nelere dikkat çekilmiştir neler tavsiye edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda biz müslümanlar hangi yönde konularda uyarılmaktayız?

Kur'an'ı Kerim Mümtehine Suresi'nde EY İMAN EDENLER ayetleri 1. ayet, 10. ayet ve 13. ayet olmak üzere Mümtehine Suresi'nde EY İMAN EDENLER cümlesi geçmektedir. EY İMAN EDENLER ayetleri bu surede toplam 3 ayet bulunmaktadır.

1. ayet
Ey iman edenler, düşmanımı ve düşmanınızı dostlar edinmeyin! Onlar, size gelen gerçeği inkar etmişken siz onlara dostluk gösteriyorsunuz. Onlar, Rabbiniz olan Allah'a iman ettiğiniz için peygamberi ve sizi (yurdunuzdan) çıkarıyorlardı. Eğer sizler, Benim yolumda ve hoşnutluğum uğrunda savaşa çıktıysanız (böyle yapmazsınız). Siz, dostluk göstererek onlara sır veriyorsunuz, oysa Ben sizin gizlediklerinizi de açıkladıklarınızı da tamamen bilirim ve içinizden her kim onu yaparsa, artık düz yolun ortasında şaşırmış olur.

10. ayet
Ey iman edenler! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiklerinde kendilerini imtihan edin! İmanlarını Allah bilir. Eğer siz onların inanan kadınlar olduklarını öğrenirseniz, artık onları kafirlere iade etmeyin! İnanan kadınlar, kafirlere helal değildir, kafirler de mümin kadınlara helal olmazlar. Ancak kafirlerin harcadıkları mehri onlara (geri) verin! Kendilerine mehirlerini verdiğiniz takdirde o inanan kadınlarla evlenmenizde de size bir günah yoktur. Kafir kadınların da ismetlerine yapışmayın (onları nikahınızda tutmayın) ve harcadığınızı isteyin; kafirler de harcadıklarını istesinler. Bunlar, size Allah'ın hükmüdür. Aranızda O hükmediyor. Allah, bilendir, hikmet sahibidir.

13. ayet
Ey iman edenler, Allah'ın kendilerine gazap etmiş olduğu ve kabirlerdeki kafirlerin ümidini kestiği gibi ahiretten ümidini kesmiş olan bir topluluğu dost tanımayın!

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Sadeleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder