9/14/2021

Hucurat Suresinde Ey İman Edenler Ayetleri

  Hiç yorum yok
Kuranda Ey İman Edenler Hucurat Suresi Ayetleri
Hucurat Suresinde EY İMÂN EDENLER cümlesi hangi ayetlerde, Hucurat Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
EY İMÂN EDENLER ayetleriyle neye ve nelere dikkat çekilmiştir neler tavsiye edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda biz müslümanlar hangi yönde konularda uyarılmaktayız?

Kur'an'ı Kerim Hucurat Suresi'nde EY İMAN EDENLER ayetleri 1 ayet, 2 ayet, 6 ayet, 11 ayet ve 12. ayet olmak üzere Hucurat Suresi'nde EY İMAN EDENLER cümlesi geçmektedir. EY İMAN EDENLER ayetleri bu surede toplam 5 ayet bulunmaktadır.

1. ayet
Ey iman edenler, Allah'ın ve peygamberinin önüne geçmeyin (saygısızlık etmeyin) ve Allah'tan korkun, çünkü Allah işitir, bilir.

2. ayet
Ey iman edenler, seslerinizi peygamberin sesinden üstün kaldırrnayın (fazla yükseltmeyin) ve ona birbirinize bağırır gibi iri söylemeyin ki, haberiniz olmadan amelleriniz hiçe iniverir!

6. ayet
Ey iman edenler, eğer size bir fasık bir haber getirirse onu iyice araştırın, sonra bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz.

11. ayet
Ey iman edenler! Bir topluluk bir toplulukla alay etmesin; belki de onlar kendilerinden daha hayırlı olurlar; bir takım kadınlar da diğer kadınlarla (alay etmesin), belki onlardan daha hayırlı olurlar. Bir de kendi kendinizi ayıplamayın ve kötü lakaplarla atışmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü isimdir! Her kim de tevbe etmezse, işte onlar kendilerine zulmedenlerdir.

12. ayet
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan çekinin, çünkü zannın bazısı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin! Sizden biriniz kardeşinin ölü halindeki etini yemek ister mi hiç? Demek tiksindiniz! O halde Allah'tan korkun, çünkü Allah, tevbeyi çok kabul edendir. Çok bağışlayıcıdır.

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Sadeleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder