9/14/2021

Enam Suresi ANDOLSUN ANDOLSUN Kİ Yemini Geçen Ayetler

  Hiç yorum yok
Kuranda ANDOLSUN Kİ Enam Suresi Ayetleri
Elmalılı Hamdi Yazır'ın sadeleştirilmiş kaynağında Enam Suresinde ANDOLSUN Kİ yemini hangi ayetlerde nasıl geçmektedir? Enam Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
ANDOLSUN Kİ ayetleriyle neye ve nelere yemin edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda ayetler ışığında neler için yemin edildiğini hep birlikte öğreneceğiz.

Kur'an'ı Kerim Enam Suresi'nde ANDOLSUN Kİ ayetleri 10. ayet, 33. ayet, 34. ayet, 42. ayet ve 94. ayet olmak üzere toplam 5 ayette ANDOLSUN Kİ cümlesi geçmektedir.

10. ayet
Andolsun ki, senden önce gönderilen peygamberlerle de eğlenildi, ancak o eğlendikleri hak, o maskaralığı yapanları çepeçevre kuşatıverdi.

33. ayet
Andolsun ki, söyledikleri lafın seni gerçekten incittiğini biliyoruz. Ancak onların yalancı dedikleri sen değilsin. Fakat zalimler Allah'ın ayetlerini inkar ediyorlar.

34. ayet
Andolsun ki, senden önce gönderilen peygamberler de yalanlandılar. Kendilerine yardımımız gelinceye kadar yalanlanmaya ve eziyet edilmeye karşı sabrettiler. Allah'ın sözlerini değiştirebilecek hiçbir kuvvet yoktur! Allah biliyor ya, sana peygamberlerin kıssalarından haber de geldi.

42. ayet
Andolsun ki, senden önce bir takım ümmetlere de peygamberler gönderdik; dinlemediler. Biz de onları yalvarıp yakarsınlar diye darlık ve sıkıntı ile cezalandırdık.

94. ayet
Andolsun ki Bize, ilk defa yarattığımız gibi, işte teker teker geldiniz. Ve size verip hayaline daldırdığımız servetleri arkalarınızın gerisine bıraktınız. Hani o sizin var oluşunuzda Allah'ın ortakları olduğunu yanlış yere sandığınız şefaatçıları yanınızda görmüyoruz? Gördünüz ya aranızdaki bağlar büsbütün koptu ve güvendiklerinizin hepsi kaybolup gitmiştir.

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Sadeleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder