9/14/2021

Tevbe Suresinde Ey İman Edenler Ayetleri

  Hiç yorum yok
Ey İman Edenler Diye Başlayan Tevbe Suresi Ayetleri
Tevbe Suresinde EY İMÂN EDENLER cümlesi hangi ayetlerde, Tevbe Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
EY İMÂN EDENLER ayetleriyle neye ve nelere dikkat çekilmiştir neler tavsiye edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda biz müslümanlar hangi yönde konularda uyarılmaktayız?

Kur'an'ı Kerim Tevbe Suresi'nde EY İMAN EDENLER ayetleri 23 ayet, 28 ayet, 34 ayet, 38 ayet, 119 ayet, ve 123. ayet olmak üzere Tevbe Suresi'nde EY İMAN EDENLER cümlesi geçmektedir. EY İMAN EDENLER ayetleri bu surede toplam 6 ayet bulunmaktadır.

23. ayet
Ey iman edenler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşı küfürden hoşlanıyorlarsa onları dost edinmeyin! Sizden her kim onları dost edinecek olursa, işte bunlar kendilerine zulmedenlerdir.

28. ayet
Ey iman edenler, müşrikler bir pislikten ibarettirler. Artık bu yıllardan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilediği takdirde sizi lütuf ve merhametiyle zenginleştirecektir. Allah, her halde bilendir, hikmet sahibidir.

34. ayet
Ey iman edenler, haberiniz olsun ki, hahamlardan ve rahiplerden birçoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah yolundan çevirirler. Altını ve gümüşü hazineye tıkıp da onu Allah yolunda harcamayanları, acı bir azap ile müjdele!

38. ayet
Ey iman edenler, size ne oldu ki, size: "Allah yolunda savaşa çıkın!" denildiğinde yerinize yığılıp kaldınız? Yoksa ahiretten geçip dünya hayatına mı razı oldunuz? Ama dünya hayatının zevki ahiretin yanında pek az bir şeydir.

119. ayet
Ey iman edenler, Allah'tan korkun ve doğrularla beraber olun!

123. ayet
Ey iman edenler, kafirlerden yakınınızda olanlarla çarpışın ki, onlar sizde kalın =çetin bir kuvvet olduğunu görsünler; bilin ki, Allah kötülüklerden sakınanlarla beraberdir!

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Sadeleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder