9/10/2021

Bulaşık Makinasından Koku Gideren Tarif Hazırlama

  Hiç yorum yok
Bulaşık Makinasından Koku Gideren Tarif Hazırlama
Koku Giderici Evde Nasıl Hazırlanır Nasıl Yapılır?
Bulaşık makinalarının çok pis koktukları çoğu kez yaşanmıştır ve hepte limon ile yapılan doğal koku gidericiler duyulmuştur. Özellikle birde misafiriniz gelmişse o günlerde ortaya çıkan bulaşık makinası kokusu sizi çok utandırır. Misafire kokudan bıktığınızı niye koktuğunu anlamadığınızı söylersiniz bir nebze utanma duygusu şikayete dönüşür ve misafirinizin bulaşık makinalarındaki kötü kokular için yaptığı özel bir şey olup olmadığınıda sorarsınız.
Şimdi aşağıda bulaşık makinası kokuları, balık tavası kokularını temizlemeniz için size evde her zaman hazır olacak tarif vereceğim.
Hemen hemen her evde, özelliklede kış aylarında herkesin evinde limon mutlaka bulunur. Herkesin tahmin ettiği gibi kku giderici olarak limon diyoruz ama bazen evde limon bulunmayabiliyor. Veya limon bütün halde oluyor ve kimse daha hiç kullanılmamış limonu bulaşık makinasına koymak istemiyor. İşte bu durumda size çok pratik bir tarifim oluyor.Evde kullandığınız limonların kabuklarını resimdeki gibi kesip buzdolabı poşetine koyup buzluğunuza kaldırın.
Bulaşık makinanızdan kötü koku geldiği zaman kestiğiniz limon kabuklarından birini, bulaşık makinanızın kaşık sepetine atın. Böylece bulaşık makinanız mis gibi kokacaktır.
Buzluğa koyduğunuz limon kabuklarını bir başka şekildede kullanabilirsiniz. Örneğin evde balık kızarttınız ve tavanız çok kötü balık koktu ki zaten kokarda çünki ne kadar yıkarsanız yıkayın tavada balık kokusunu alırsınız. Bu durumda balığı kızarttıktan sonra yağını süzün tavanıza buzluğa koyduğunuz limon kabuklarından koyup iyice tavayı ovalayın.
Balık tavanızı birde şu yöntemle balık kokusundan arındırabilirsiniz. Balık kızarrtıktan sonra yağı süzüp tavayı yıkayın sonra buzluktaki limon kabuklarından tavaya atın ve ocağa koyun. Ocakta tavanın içinde limon kabuklarını tava içinde gezdirerek yakın. Hani eskiden evde balık kokunca sobanın üzerine limon portakal kabukları koyup yaktığımız gibi...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder