9/09/2021

Nefes Alamamak Hangi Hastalıklara Neden Olur

  Hiç yorum yok
Nefes Alamamak Hangi Hastalıklara Neden Olur
Burun tıkanıklıklarında günün her saatinde özelliklede geceleri yeteri kadar vücut oksijen alamdığı zaman, vücut oksijene doymaz dolayısı ile rahat uyumamakla birlikte rahat uyuyamamanın verdiği yorgunluk oluşur. Vücudun A'dan Z'ye bütün organların oksijene ihtiyacı vardır ve eğer yeteri kadar oksijen alınamamsı; akciğer hastalıkları, migren atakları, baş ağrıları gibi rahatsızlıkları ön plana çıkarır.
Bütün bunların altında yatan başka bir sebep olup olmadığı araştırılmalıdır. Bu nedenle öncelikle doktora başvurulması gerekir. Büyük olasılıkla burun içinde kemik eğriliği olması daha muhtemeldir. Burnunuz tıkanıksa, rahat nefes alamıyorsanız, gece horlamalarınız varsa mutlaka KBB kulak burun boğaz doktoruna başvurmalısınız.
"Sadece burnum tıkalı doktora gitmeye lüzum yok" demeyin. Yeterli nefes alınamadığından, yeterli oksijende alınmaz. Yeterli oksijen alınmazsa vücudun bütün organları etkilenir. O yüzden mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Rahat Nefes Alamıyorum Ne Yapmalıyım?
Eğer yukarıda yazdıklarımız yani kulak burun boğaz hekimine başvurmak gerekir demiştik. Eğer kulak burun boğaz doktoru burnunuzda bir sorun yok derse zaten sizi bir başka branş doktora yönlendirecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder