9/09/2021

Burun Niye Karıştırılır? Çocukların Burnunu Karıştırma Sebebi Nedir?

  Hiç yorum yok
Burun Niye Karıştırılır? Çocukların Burnunu Karıştırma Sebebi Nedir?
Çocuklarımızın hemen hemen çoğu burnunu parmağı ile karıştırmaktadır. Anne ve babalar "ayıp", "burun karıştırılmaz", "burnunu karıştırırsan kurt çıkar" gibi söylemlerde bulunmaktadır.
Oysaki çocukların burunlarını karıştırmalarının altında başka nedenler yatıyor olabilir.

Çocuklar burnunu karıştırırken burunlarına zarar verirmi?
Çocukların tırnakları daha keskin ve sivri olduğundan dolayı, burun mukozasına zarar verme olasılığı yüksektir. Burun içi mukozanın zarar görmesi ile burunda kanama meydana gelebilir.

Çocukların burunlarını karıştırmasının altında ne gibi hastalık olabilir?
Yukarıdada yazdığımız gibi çocuğu burnunu karışmaya iten sebep bilinmelidir. Öncelikle doktora götürmek gerektiği unutulmamalıdır. Çünkü; çocuğun burnunu karıştırmasına sebeplerden bazıları alerjik durum söz konusu olabilir, sinüzit söz konusu olabilir. Bunlarında teşhisini doktor yapması gerekir. Çocuğunuz burnunu karıştırıyorsa bir kulak burun boğaz doktoruna götürün. Eğer doktor bir sorun olmadığını söylerse o zaman en iyi yol konuşarak sorunu çözmek olur. Ama burnundan kurt çıkar vs sözlerle değil, verebileceği zararlardan bahsedilmesi gerekir. Bütün çabalara rağmen halen burnunu karıştıyorsa o zaman bir pedagok görmesinde yarar var.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder