9/09/2021

Cildinde Yüzünde Sivilcesi Olanlar Neleri Yememelidir Aşırı Sivilceye Kür

  Hiç yorum yok
Cildinde Yüzünde Sivilcesi Olanlar Neleri Yememelidir Aşırı Sivilceye Kür
yüzünde, vücudunda sivilcesi olan aknesi olan kişilerin uzak durması gereken meyveler, sebzeler gıdalar elbetteki var. Tükettiğimiz bazı gıdaların içeriğindeki maddelerden bazıları ciltte sivilcelenmeye neden olabilir. Bu sebeple sivilcesi çok fazla olan kişiler öncelikle aşırı sivilcenin sebeplerini öğrenmesi için doktora gitmesi önerilir. Daha sonra sivilceler için uzak durması gereken yiyecekleri tespit edip onlardan uzak durmalıdır. Biz sözü fazla uzatmadan sivilcesi aşırı olanlar nelerden uzak durmalı onu yazalım..
Yüzünde veya vücudunun çeşitli bölgelerindeki aşırı sivilcesi olan kişiler 10-15 gün boyunca güne maydonoz limon kürü yaparak vücudundaki toksinleri atmalıdır. Daha sonra aşağıdaki gıdalardan uzak durmalı ve en altta yazılı olan kürü ugulamalıdır.

Aşırı sivilcesi olan kişilerin yememesi gereken gıdalar:
Sarımsak, domates, acı baharatlar, turşu, çikolata, ceviz, taze beyaz üzüm, yumurta sarısı, greyfurt, portakal.

Sivilce ve akne kürü için gereken malzeme ve yapılışı
Cilde Sürmek İçin:  1 Türk kahvesi fincanı dolusu maden suyu, 1 Türk kahvesi fincanı dolusu doğal elma sirkesi karıştırılıp günde 2 defa pamukla cilt temizlenir.

İçmek İçin: Yukarıdada bahsetttiğimiz gibi 10 veya 15 gün maydonoz limon kürü yapılır.
Daha sonra eğer sivilcelerin sebebi hormonal ise testere dişli aslan pençesi çayı içilir.
Sivilceleri kurutmak için: 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı lavanta çiçeği ekleyip 5 veya 6 dakika kısık ateşte kaynatın ve sıcakken süzülüp suyu içilir. Lavanta suyundan artan suyuda cildie sürülebilir.
Bu arada birde hatırlatma yapalım uzmanlar maydonoz kürünü düşük tansiyonu olanlar yapmasınlar diyor. Maydanoz limon kürü düşük tansiyonu olanlara uygun değil.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder