9/09/2021

Bağırsak Parazitleri İçin Sirke Nasıl Yapılır? Parazit Sirkesi Yapılışı

  Hiç yorum yok
Bağırsak Parazitleri İçin Sirke Nasıl Yapılır? Parazit Sirkesi Yapılışı
Evde Parazit Sirkesi Yapılışı Tarifi
Bağırsak parazitinden korunmak, bağırsak parazit oluşumunu önlemek, bağırsak parazitini yok etmek için mükemmel bir formül olan parazit sirkesi tarifi, yapılışı ve malzemelerini, parazitten yana sorunu olanlar için paylaşıyoruz.
Parazit deyip geçmeyin, parazitler insandan insana bulaşabilir.  Parazit bulaşmasına önlem olarak ilk alınacak önlem özellikle dışarıdan gelen herkes sık sık elleri yıkamaktır. Okuldan gelen çocuklar, sokaktan gelen herkes, tuvaletten çıktıntan sonra eller iyice kaliteli bir sabunla yıkanmalı tırnaklar fırçalanmalıdır.

Parazit Sirkesi Malzemeleri
2 tane portakal
4 litre su
2 tane greyfurt
2 tane mandalina
2 tane elma
1 fincan dut kurusu
1 çorba kaşığı kakule
1 fincan kabak çekirdeği
1 çay bardağı sirke

Parazit Sirkesi yapılışı
Portakallar kabukları soyulur portakallar elle sıkılıp sıkıp kavanoza atılır. Greyfurtların kabukları ve beyaz kısımları temizlenir tıpkı portakallar gibi elle sıkılarak kavanoza atılır greyfurtun çekirdeklerinde beraber atılır. Mandalinalarda aynı portakallar gibi soyulduktan sonra elle sıkılır ve kavanoza atılır. Elmalar ister kabuklu, ister kabuksuz olarak iri bir küp küp doğranır kavanoza atılır. 15-20 tane kakule dövülüp kavanoza atılır. kabak çekirdekleri kavanoza atılır. Beyaz dut kurusuda kavanozdaki karışıma konur. Üzerine su ilave edilir. kavanozdaki karışıma sirke ilave edilir. 1 çorba kaşığı kadarda tuz konur. Hepsi beraber karıştırılır ve üzeri bezle kapatılır. 15-20 gün gidip gelip karıştırılır. Yaptığınız sirkenin üzerinde beyaz barlanma olursa bu önemli değil. Ancak sirkenin üzerinde yeşil küf olursa onu bir kaşık yardımıyla alın. Sirke 15-20 gün sonra kullanıma hazır olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder