9/10/2021

Metal Çatal Kaşık Bıçaklardaki lekeleri Çıkarmanın Formülü

  Hiç yorum yok
Metal Çatal Kaşık Bıçaklardaki lekeleri Çıkarmanın Formülü
Metal yani çelik çatallarda bıçaklarda kaşıklardaki lekelerin temizlenmesi...

Bir evde en çok kullanılan mutfak eşyasından biri metal kaşık çatal ve bıçaktır.
Gerek kahvaltılarda ve gerekse yemeklerde her daim kullanırız.
Ancak metalde olsa zamanla çatal kaşık ve bıçaklarda lekeler oluşur. Çatal kaşık bıçaklardaki lekeler nasıl çıkar? Lekeleri çıkarmanın kolay çözümü varmı? derseniz ilk önce çatallarda kaşıklarla bıçaklarda lekeleri çıkarmak için kullanılması tehlikeli olan maddeyi söyleyelim. Sağlık açısından son derece zararlı olan bu madde çamaşır suyudur. Asla çatal kaşık bıçaklardaki lekeleri çamaşır suyu ile parlatmaya kalkmayın. Sağlınızı son derece tehtid eder.

Peki çatallarda bıçaklarda kaşıklarda oluşan lekeleri nasıl yok edebiliriz, çatalları kaşıkları bıçakları eskisi gibi parlak yapabiliriz derseniz çok kolay bir püf nokta var. üstelik zararlıda değil..
İçildiği taktirde sağlık açısından zararlı ama yapacağımız işlemde oldukça işe yarayacak madde asitli içeçektir. Asitli içeceği derin bir kase, vazo veya büyükçe bir bardağa dökün içinede sararan lekeli çatal kaşık bıçakları koyun biraz bekletin. Daha sonra çıkarıp güzelce yıkayın.
Metal yani çelik çatal kaşık ve bıçakların lekeleri gitmiş pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz.
Metal çatal kaşık bıçaklardaki lekeleri çıkarmanın bir başka yoluda diş macunudur.
Bir pamuğa veya temiz bir beze diş macunundan sıkın ve lekeli metal eşyalarınızı ovun pırıl pırıl olacaktır. Ayrıca diş macununu sararan gümüşlerde parlatmak için aynı şelilde kullanabilirsiniz, gümüşler diş macunu ile pırıl pırıl olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder