9/09/2021

Kabızlık - Kabızlık Nedir Kabızlık Neden Olur Kabızlığa İyi Gelen Besinler Tarifler

  Hiç yorum yok
Kabızlık Nedir Kabızlık Neden Olur Kabızlığa İyi Gelen Besinler Tarifler
Kabızlık Nedir?
Kabızlık tuvalete çıkamamak peklik çekme durumudur.

Kabızlık Neden Olur?
Kabızlığa neden olan birçok etken vardır. Ama en önemli olan bağırsakların düzenli çalışmamasıdır.

Kabızlığı Önlemenin Yolları Nelerdir
Kabızlığı önlemek için tüketilen gıdalar dışında mutlaka ve mutlaka hergün belirli saatlerde tuvalete çıkılmalıdır.
Bağırsaklar terbiye edilebilen bir organdır. Bu nedenle hergün aynı saatte tuvalete çıkmakla bağırsakların düzenli çalışması sağlanır. Ve terbiye olan bağırsaklarda her gün aynı saatte çalışmaya başlayacaktır.
Tuvaletim geldiği zaman giderim demeyin. Çünkü eğer hergün kendiniz için belirlediğiniz saatte tuvalete çıkmazsanız, bağırsaklarınızın düzeni bozulur. Sonrada bağırsaklarım çalışmıyor şikayeti yaşarsınız.

Önerilen Tuvalet Tipi Hangisi
Uzmanlar daima Alaturka tip tuvaletleri öneriyorlar. Sebebi ise bağırsakların içindeki dışkının daha rahat dışarı atılmasını sağlıyor. Ayrıca mesanede bulunan idrarında tam anlamıyla boşalmasını sağlıyor.
Eğer dizlerde veya bacaklarda problem var ise ve Alafranga tip tuvalet kullanılıyorsa o zaman ya öne doğru eğilecek yada ayakları biraz yükseğe kaldıracak bir oturak veya tabure konmalıdır. Sebebi ise bağırsaklara baskı uygulamasıyla boşaltımın kolaylaşması içindir.

Büyük Abdest Tutmak veya Ertelemek Zararlımı?
Kesinlikle zararlıdır. Büyük abdesti gelen kişi asla tutmamalı veya sonra giderim deyip ertelememelidir. Büyük abdestin tutulması veya ertelenmesi Rektum denilen kısmın genişlemesine ve ileride yaşanacak birçok sorunları oluşmasına sebep olur.

Kabızlık Çekenler Hangi Besinleri Sıklıkla Tüketmelidir
Kabızlığı önlemek için posalı lifli yiyecekler tüketilmedir. bunların yanısıra

Kabızlığa İyi Gelen Çay Tarifi Varmı?
Evet var. Hemen kabızlık yaşayanlara çok iyi gelecek çay yapılışı tarifini yazalım.
3 su bardağı kaynamış suya 6-7 tane kadar portakal yaprağı atın. 1 veya 2 dakika kadar kaynatın ocağı kapatıp 1-2 dakika demlemeye bırakın. Sonra süzüp gün içinde tüketilir.
Portakal yaprağı çayını her insan kullanabiliyor. Şeker hastaları olanda kullanabiliyor.
Kabızlığa İyi Gelen bağırsakları çalıştıran bir başka tarifte: 1 litre suya 10 tane inciri parçalayıp atın. 10 tane kayısı (kara erikte konabilir) koyup iyice kaynatın. daha sonra ister suyunu içerek, ister posalarınıda yiyerek, ister hepsini birden robottan çekip yiyerek bağırsakları çok iyi çalışmasını sağlar. Ancak bu tarif şeker hastaları için önerilmiyor. Onlar bu tarifi kullanmamalıdır.
Kabızlığa İyi Gelen bağırsakları çalıştıran diğer bir tarifte: Hergün akşam 1 kase yoğurda 1 tane armudu doğrayın, 2 tane küçük küçük doğranmış kayısı, 2 tane küçük küçük doğranmış incir, 1 yemek kaşığı havanda dövülmüş keten tohumu, 1 yemek kaşığı yulaf unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun karıştırın afiyetle yeyin.
Bu tarifi göğsünde kisti olanlar, fibrokisti olanlar, ailesinde kist geçmişi olanlar kullanmamalı.
Kabızlığı önlemek için önerilen bir başka gıda ise Zeytin. Uzmanlar hergün mutlaka 7 tane zeytin yenmelidir diyorlar.

Kabızlığa İyi Gelen Akupunktur Noktaları
Oturduğunuz yerden çok basit bir uygulama ile bağırsakları çalıştıran akupunuktur görevi yerine getiren hareketler var. Bunlardan biri kulaklara yapılan masaj ile iman tahtasından kasığa kadar olan bölgenin 3 parmakla masaj yapılması bağırsakları çalıştıran hareket olmaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder