9/09/2021

Güneş Lekeleri - Güneş Lekelerine Çözüm Nedir Güneş Lekesi İçin Ne Yapılır Nasıl Geçer

  Hiç yorum yok
Güneş Lekelerine Çözüm Nedir Güneş Lekesi İçin Ne Yapılır Nasıl Geçer
Ciltteki güneş lekeleri nasıl yok edilir? Güneş lekesi olmaması için ne kullanılır? ciltte güneş lekesini önleyen uzman tavsiyesi varmı?

Senenin birinde okul grubu ile Ilgaz dağına kayak yapmaya gitmiştik. Ben Ilgaz'da inmeden yüzüme yüksek faktörlü güneş koruyucu sürmüştüm. Yüzüme, kulaklarıma, ellerime kısacası açıkta kalan tenime yüksek faktörlü güneş koruyucu krem sürmüştüm. Arkadaşların bazıları ise "nasıl olsa kış soğuk havada birşey olmaz" düşüncesi ile hiçbirşey sürmeyenler vardı. Ve Ilgaz dönüşü yüksek faktörlü krem kullanmayanların cildi alev alev yanarken bizler çok rahattık. Üstelik güneş yok yanmayız diyenlerde ten renkleri kapkara olmuştu ve biz yine aynıydık. Diyeceğim o ki, kış deyip cildinizi soğuk havaya karşı maruz bırakmayın illa güneş lekesi değil kış ayında bile yanan ten, yanmayan deri ile karışır yine leke olur. En etkili olan keselemek bile fayda etmez.

Uzmanlar diyorki; güneş lekelerinden korunmak için mutlaka yaz veya kış güneş koruyucu krem kullanın demekteler.
Uzmanların güneş lekelerine önerdiği başka formül bulabilirseniz çilek ile yapılan sirkedir.
Eğer çilekten yapılan sirke bulamıyorsanız o zaman evde yapılan elma sirkesi de olur diyorlar. Peki güneş lekesine sirkeyi nasıl kullanacağız diyorsanız, uzmanların önerdiği kullanım şeklini yazayım.

Eğer cildinizdeki güneş lekelerinin rengi çok koyu ise 100 ml elma sirkesine 10 ml limon kabuğu yağı katıp karıştırın ve bu karışımdan günde 2 defa pamuk ile cildinizi silin.
Yok ama eğer güneş lekelerinin rengi açık renkse o zaman yalnızca elma sirkesi ile günde 2 defa cildinizi silin 10-15 dk bekleyin sonra nemlendirici sürün.
Yinede çilek sirkesi bulmaya çalışın hatta yaz ayında çileklerin çıktığı zaman kendiniz yapın daha iyi olur. Zaten uzmanlarda ilk olarak çilek sirkesini öneriyor. Çilek sirkesinin olmadığı bulunmadığı durumda diğer öneriyi sunuyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder