12/30/2021

Muhafazakarların Tatil Yapabileceği Yerler

  Hiç yorum yok
Muhafazakarların Tatil Yapabileceği Yerler
Muhafazakar Ailelerin Yaz Tatilleri Eskiden kimsenin olmadığı, ıssız koylarda havuzlarda gözlerden uzak biçimde yüzme sporunu yapabilmek ve ayrıca tatil geçirebilmek için gerek vasılarla ıssız yerler aranırdı. Turizm sektörü bu gibi yerli turistleride kendi otellerine çekebilmek için, muhafazkar ailelere bay ve bayanların daha rahat tatil yapabilmeleri açısından ayrı havuzlar ve ayrı plajlar düzenlediler. Buna göre mufazakar ailelere tam istedikleri gibi tatil imkanı sunan otellerin büyük çoğunlu Antalya'nın Alanya tatil bölgesi tercih ediliyor.
Bir çok türbanlı, tesettürlü ve başları açık dahi olsa bir başka erkeğin yanında denize yada havuza giremeyen bayanlarında tatil ihtiyaçlarını bu islami oteller gideriyor. İslâmi otellerde neler var derseniz odalarda bay ve bayanların ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için 1 adet seccade, 1 adet tesbih, 1 adet Kur'an-ı Kerim ve bazı otellerde kıbleyi bulabilmek için pusula bulunyor. Ama bunlarla kalmayıp baylar için ayrı havuz ve plaj, bayanlar için ayrı havuz ve plaj bulunuyor. İslâmi tatil hizmeti veren otelleri bulmak için aranan kelimeler Helal tatil, İslami tatil, Muhafazakar oteller, tesettür oteller şeklinde olmaktadır.
Kıyıya köşeye saklanmadan, köşe bucak kaçmadan tatil yapmak isteyen muhafazakar aileler yaz geldiğinde tam istedikleri gibi tatil yapabilmek için bu tür otellerden yararlanabilirler.
Günümüzde bir çok muhafazkar ailenin kapalı bayanların tatil için gidebileceği otellerin olduğunu bilememektedir. Yazımızı onlar için yazdık. Belki bu yaz tatil yapmak isteyen ama İslami kuralları bulunan otellerden haberi olmayan hanımlar yazımızdan istifade edip tatil ihtiyaçlarını giderebilirler.
Muhafazkar aileler için İslâmi tatil hizmeti veren oteller nerelerde bulunuyor derseniz başı Alanya çekiyor fakat günden güne böyle hizmet veren oteller sayısı artmakta olduğundan dolayı İzmir-çeşme, Antalya-Side, Aydın-Kuşadası, İzmir-Selçuk, Muğla-Bodrum bulunuyor. İslâmi tatil hizmeti veren otellerin günden güne sayısı artmakla birlikte yeni açılan otellerde mevcut.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder