9/09/2021

Beyin Ağırlığı - Çocuk Beyni Kadın Beyni Erkek Beyni Ağırlığı

  Hiç yorum yok
Beyin Ağırlığı - Çocuk Beyni Kadın Beyni Erkek Beyni Ağırlığı
İnsanların Beyni Kaç Kilo Kaç Gram?

İnsanların en önemli organlarından biri olan BEYİN kaç kilo yada kaç gram birçok kişi merak etmiştir. Bizde merak ettik biraz araştırdık ve genel olarak insanların beyin ağırlıklarının kadın beyni, erkek beyni, çocuk beyni ve hatta yeni doğan çocukların beyni birbirinden farklılık gösteriyor. Uzmanlar beyin ağırlıklarının yaşa, cinsiyete göre farklı olduğunu söylemekteler. İnsanların durumuna göre ortalama ağırlıklarını cinsiyete ve yaş olarak tek tek kısaca yazalım.

Yeni Doğmuş Bir Bebeğin Beyin Ağırlığı Ne Kadar?
Beynin ağırlığının insanlarda en az olduğu dönem yeni doğmuş oldukları dönemmiş. Yeni doğmuş bir bebeğin beyin ağırlığı aşağı yukarı yani ortalama olarak 400 gr. olduğu söylenmekte ve bebek büyüdükçe beyin ağırlığıda artıyormuş. Bebek yıl sonuna yani 1 yaşına geldiğinde beyin ağırlığı yine ortalama olarak 1200 gram oluyormuş. Kısaca bebeklerin beynin ağırlığını yazamak gerekirse, yeni doğmuş bebeklerde 400 gram beyin ağırlığı, 1 yaşındaki bebeklerde 1200 gram yani 1 kilo 200 gram beyin ağırlıkları mevcut.

Kadınların Beyinlerinin Ağırlığı Kaç Kilo Kaç Gram?
Öncelikle erkeklerin bazen şaka yolluda olsa "kuş kadar beyninle benim işime karışma" cümlesiyle beyin ağırlığı arasında bir bağlantı oluşturmayınız. Çünki önemli olan akıldır. Eğer beyin ağırlığına göre aklı kıyaslayacak olursak, su aygırları filozof olurdu. Akıl başka birşey, beyin büyüklüğü ağırlığı başka şeydir. konuya dönelim. Uzmanların araştırmaları sonucu kadınlarda beyin ağırlığının ortalama olarak 1200 gramla, 1300 gram arasında yani 1 kilo 200 gram ile 1 kilo 300 gram kadar olduğu tespit edilmiş.

Erkeklerin Beyinlerinin Ağırlığı Kaç Kilo Kaç Gram?
Uzmanların araştırma sonucuna göre erkek beyninin ortalama ağırlığı 1300 gramla, 1500 gram, yani 1 kilo 300 gram ile 1 kilo 500 gram kadar olduğu tespit edilmiş.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder